Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

4 pofás is lehet "automata" (ami mellesleg rövid O). :)

65hfjjmj

Szia Péter!
A síktárcsának állíthatók külön a pofái, a tokmányoknak -3, 4, 6, pofásak- együtt.

bmejdz9nu

Még mindíg jajaj...

Ezt általános célra vettem... biztos nagyon baba hajtótengelyeket lehet asszimetrikusan csinálni vele...
De mi van ha központosítani kell? Mert általában ez kell...
Mert az automata* az ugyebár automata... de ez nem... gondolom valami mérőórás trükk van benne... De 4 pofát bejátszani akár egy delutános program is lehet... nekem...

*aszbolit - az abszolÚt nyelvtanár...de tanulÉkony vagyok... csak sajnos nem tartÓs az eredmÉny...

65hfjjmj

No igen! Néhány óra beállítás, és pihenésképen öt perc esztergálás…

000000000

OFFTOPIC:

Azt aki helyesen ír, azt nagyon tudja zavarni, ha valki nem. Fordítva ez nem jelentkezik érthető okokból :)
Biztos nem piszkálásnak szánta és legalább az ember memorizál és legközelebb helyesen írja.

000000000

Na a helyesírás leckébe is becsúszott egy hiba:

valki=valaki :)))

bmejdz9nu

Persze nem árt helyesen írni... aszbolit-nak igaza van... mert olyanok leszünk majd mint egy "fiatalos" chat fórum... szinte kódolva van... de olyan gyorsan gépelek, hogy a számomra rázósabb dolgokra nem mindíg figyelek... de nem vagyok egyedül...

Tényleg mérőórás sza...odás csak a megoldás...
Akkor ez a szerkezet végül mire jó? Csak asszimetrikus dolgokhoz?

65hfjjmj

Pl. egy négyszögletes fém tömbbe csapágyfészket esztergálhatsz úgy, hogy bepontozod a furat közepét, ebbe belenyomod a szegnyeregben lévő állócsúcsot úgy, hogy a tokmányhoz szorítsa, majd betekered a pofákat. Így pozícionálva van a munkadarab.

bmejdz9nu

Sasi köszi.  
Ez egy nagyon jó ötlet! mármint ez a pontozásos dolog.
Te milyen állócsúcsot használsz? nekem sajnos csak fix van nem golyóscsapágyas...

De akkor rendelhetek még egy tokmányt a hétköznapi centrikus dolgokhoz...?

65hfjjmj

Nekem mindkettő van, de az amely nem forog, az az álló, a csapágyas a forgó. Pontos munkához az álló jobb, csak arra kell vigyázni, ne égjen be a csúcsfuratba. Ez egy kis olajjal elkerülhető. Jó még a felezett állócsúcs is, jobban hozzá lehet férni az anyaghoz.  

vthgizrff

A síktárcsát nagyon sok mindenre lehet használni, én rendszeresen fúrok benne laposvasat meg minden egyebet, olyankor amikor nincs olyan méretű fúróm vagy pontosabb méret kell.

bmejdz9nu

Csodálkozok...  
azt hittem a csapágyas megoldás a "csúcskategória" az álló meg annak van aki spórolt a vásárláskor...
Mi az a felezett csúcs az milyen?

bmejdz9nu

Igen el tudom képzelni... hogy mi mindenre jó  csak nem éppen ezt akartam... vagyis akartam, de egy későbbi időpontban...
Már csak azt kellene tudni miről lehet megismerni az "automatát" mert nehogy kettő legyen ilyen....[#vigyor1]

65hfjjmj

Felezett csúcs
http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/foto/32335.jpg" border=0>

bmejdz9nu

Olyan mint egy gravírtű ... csak nagyban...
Köszi a képet, ilyet még nem láttam...
Nem vág bele az anyagba?