Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4im2adcie

Hátha a boltot nem lehet megnevezni akkor a fúrót minek?[#wilting]
De azért majd megnézem---asziszem a két átmérő van ráírva

bmejdz9nu

Na elszakadt a fonál...
Milyen csúcsfúrós boltot nem lehet megnevezni...
Bolt reklám moratorium van eszterga dologban?
Nekem van egy csúcsfúróm... most már tudom mi ez... ez is valami...

000000000

Péter, szerintem egy lépéssel lemaradtál[#vigyor5]

4im2adcie

Sajnos a fonalad nem tudom összekötni mert Árpád barátunk szavai nyomán bennem sem bomlott ki  teljesen hogy miről van szó, de ha kérdeznek Én válaszolok mert így illik.

bmejdz9nu

Ne csodálkozzatok... mert közben a 10 év alatt összegyűjtött csavarjaimat szortírozom...

xe44memnh

Központfuratot ugyis lehet késziteni egy normál fúróval hogy megtámasztod egy késszáral.

4im2adcie

Hát ezt nem próbáltam. Mindíg csak a késtartó irányába akar elmenni?

xe44memnh

az a lényeg hogy a késszárral 1-2 tizedet elöfeszited a fúrót (egy picit megnyomod) elöször elkezd a furó egy picikört leirni az anyagban de aztán megál a közepén utána már a kést elveheted a fúrótol.

bmejdz9nu

Misi arra lennék kiváncsi, hogy a 4 pofás egyesével állítható tokmányt lehet e "normál" centrikus feladotokhoz használni?
Vagy sürgősen rendeljek 3 pofás automatát...

ncxe0hdha

Hallihó!
Szerintem!
Lehet, csak nehéz beállítani......

Apropó.....
D.lacinak igaza van, ezt a módszert már én is használtam, öreg szakitól lestem el annó....
Hallihó

bmejdz9nu

Akkor olyan mint az éleslövészet volt a seregben: 3 óra fegyverpuculás... 3 perc puffogatás...

ncxe0hdha

Hát valami hasonló...
Azért van nekem megjelőlve festékkel az a pofa melyet el szoktam állítani exenterkészítéshez így valamivel könnyebb a helyzet...

000000000

bmejdz9nu

Na látom teljes az egyetértés... kell a hárompofás automata...

bmejdz9nu

Lenne két felmerült kérdésem:

1. hogyan lehet jól leszúrni esztergával... tudom vannak jó leszúró kések (vékony kés lap)de ezzel nekem "a kicsi" esztergával nem igazán sikerült...  mindíg félreállt vagy nem fogta át ezt a "nagy tartományt...átmárő: 50mm alu..

1. Mire használják a külön vásárolható kés magasság állító? (kés benne - felfogató - tetején tekerő - menetes szár...)