Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

yuagaci9g

Peter, evek ota keresek olyan negypofas tokmanyt, amit kulon kulon lehet allitani!
Hol vetted? Esetleg eladnad?

bmejdz9nu

Az angliából rendeltem.  
HBM márka nem tudom halottál erről már.  
Ez egy jobfajta a "megfizethetőek" közül...
http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/4_JAW_LATHE_CHUCKS.html" TARGET=_fnew>Itt vannak - innét való...

Mint látod 45 Font +15 Font a szállítás (nehéz) ... pár nap és itt van... = 60 Font kb. 24.000 Ft
Gondolkodj rajta... Én is gondolkodok...
De ha akarod mindenkép szert tehetsz egy ilyenre mert, ha gondolod rendelek neked...

Nekem is kell most rendelnem egy 3 pofásat... ugyebár automatát... igy többlet levelezési munka sem lesz...

Kép: (de gondolod teszek be sajátot)
http://varsanyipeter.com/cnc/HBM_pofas_tokmany_125mm.jpg" border=0>

fs9s63xkf

Hi!

Mellesleg a 125-ös, 4 pofás tokmány, külön állítható pofákkal az Optimumnál nettó 80 euro. Van 3 pofás is, 125-ös az nettó 90 euro.

Üdvözlettel:
   Psychobilly

bmejdz9nu

Kösz az infót meglesem... persze még az Áfa... mert ebben bent van az angol Áfa is...  
... és ez egy jó tokmány...

000000000

haat ennel ugye irva volt a neveben, hogy  
independent (fuggetlen).... :-)

bmejdz9nu

Igen... most már én is tudom...
Azt hittem márkafüggetlen... mert fölötte vannak - drágábban - tipikusan egy speciális géphez valók...
De ilyen is kell... persze nem most kellett volna ... de sebaj...
Ha majd egyszer megtanulok esztergálni akkor milyen jó lesz...[#nyes][#nyes][#nyes]

ncxe0hdha

Hallihó!
Nekem is van egy hárompofás, külöm állítható pofákkal.
Kítűnő, főleg amikor egymás után kell esztergálni mondjuk olyan csavarokat amelyeken exenteres rész van....
Egyszer beállítod az eltolást mértékét és akkor mind egyforma lesz!!!!
Emlékszem inas koromban bejlagot tettünk az egyik pofa alá, hát mit mondjak nem volt maga a tökéj!
Hallihó!

yuagaci9g

Peter!
A 125mm kicsi nekem, es a tranzakciot cegesen kell nyelbeutni; ugy,hogy az Optimum lesz, a helyi kirendeltseguktol.
Kosz az infokat.

bmejdz9nu

Csak írom, van nagyobb is nekik, cégnek is elküldik az angolok... nettóban... a megrendelési ablakban előjön az EU szám lehetősége ... ha ...

000000000

Valaki ismeri a Patz testvérek által gyártott esztergát-kat?
Ma vettem eggyet és a hajtást nemtudom hogy volt eredetileg, persze a volt tulaj sem:( most lett felujitva festve és ládákban van az egész hajtás.Kicsit káosz:)
Vagy azis segitség lenne ha valakinek van hasonló tipus és egy pár képet küldene a hajtásról.
Egyébként ezmég a békebeli kecskelábú, nemtudom pontosan hogyan nevezik.

4im2adcie

A központfúrónak van még egy nagyon fontos feladata: bármilyen furat elkészítése előtt a központfúróval kell megkezdeni a fúrást nem pedig a sima fúróval. Ugyanis a fúrók keresztéle nem forgácsol csak túr, emiatt a furat nem lesz központos...mivel ezek az erők félreviszik. Igaz hogy a központfúró keresztéle is túr csak, de a zömök rövid kiképzése miatt nem tud félremenni a központtól. A K.F.-val már megkezdett furatba aztán a fúrást lehet folytatni.
A fúró átmérőjéhez kell megválasztani a központfúró átmérőjét.

Az persze megint egy másik kérdés hogy a fúróval fúrt furatok soha nem lesznek tengelyszimmetrikusak a furat teljes hosszában, mert a furatban is félremennek, mert semmelyik fúró nem tökéletes.  Ezért előfúrás után a pontos szaladós lyukakat lyukkéssel kell méretre esztergálni.

bmejdz9nu

Végre... a Misi Mester online van...
Végig olvastad az esztárgáról az amatör elképzeléseimet is... közben lett egy négypofás tokmányom, igaz nem ilyet akartam...

ncxe0hdha

Hallihó!
Misi, ja bocs Motoros kolléga.... ha jól tudom méret is fontos valamilyen számozásra emlékszem....1,2,3...Vagy nem?

4im2adcie

Számozásról nem tudok, persze attól még lehet.

ncxe0hdha

Hallihó!
Mondjuk bemész az itt megnem nevezhető boltba és kérek egy csúcsfúrót, na de milyet?