Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.top-maschinen.de/werkzeugmaschinen/drehmaschinen/drehmaschinen-optimum/d240x500g-vario/index.htm

http://www.top-maschinen.de/media/optimum-leitspindeldrehmaschine-d240x500g-2007.jpg" border=0>

000000000

..hát én ezt vettem......de viszem is vissza kedden, mert ereszt a hajtómű olajteknő.....[#falbav] vacsi új gép és már macera van.....remélem a javított vagy kicserélt gépembe több örömömet lelem majd.......amugy míg kipróbálgattam a funkcióit, meg szétszedegettem meg bele-bele mászogattam anyagba addig jónak tünt....nagyon jónak
És a Mérési jegyzőkönyve alapján nagyon pontos!!!

e3h0cv4ph

Szia. Mibe kerül egy ilyen masina? Lehet tudni, nem titok? Itthon vetted?

bmejdz9nu

Hát ez pont olyan mint az enyém (csak 100mm hosszabb)... és nem Quantum hanem Optimum a tied...
Egy különbséget tudok... a motor fordulatszám szabályzás teljesen más...
A Quantumba DC motor, tachoval... Az Optimumba, frekiváltós asszinkron motor...

Kiváncsi lennék a többi különbségre is! Mert árban jelentős... ha jól tudom...
A Talin lesz az Optimum Hungaria... Ez jó!!! Mert ezek a gépek talán a legjobbak nekünk... (BF20 ra is gondolok...:) Mit hoznak?

000000000

nekem van még olajfürdős előtolóművem...de egyenlőre ez a gyenge pont.....hogy mit hoznak, kedden megkérdezem

bmejdz9nu

Na ezt a különbséget sem tudtam...  
Ott van olajfürdő a hatótengely és a kocsi között? ... és mi abban a jó?

000000000

a vonóorsónak van olajfürdős hajtóműe, előrébe és hátrába is 3-3 sebességgel a cserekerekektől függetlenül /A fordulattáblázat alatt két gomb+olajnívó..ami ereszt :(( /.....cserekerékkel előrében B állásban az a menetemelkedés ami az adott átmérőhöz kell,A-ban ami lassabb, lehet finom métermenetet drehálni, C-ben meg elnyújtja a menetet.....ja és valójában a típuselnevezés megtévesztő, mert az elfordulás 250, a csúcstáv meg 620mm és nagyobb a Morse is a főorsón /MK4/

bmejdz9nu

Na nem rossz... persze én még csak a menetvágó késeket szereztem be... de nem merem mostanába "kalandba" verni magamat, hogy megtanuljak menetet vágni... de szeretnék... :)

000000000

elméletben nem nehéz :))) ...gyakorlatban se sokkal, de az elsők nem lesznek tökéletesek.Véleményem szerint az a titka,h inkább legyen idő igényes, de minél több fogásból készüljön, min. 7-10......a belső menet egyel macerásabb....de talán csak azért mumus nekem, mert nem látok bele a furatba mikor csinálom a menetet,meg fordítva kell bánni a keresztszánnal :))

yuagaci9g

Errol eszembejutott, hogy anno, M30-as menetet vagtunk a Rangecen egyetlen fogasbol, 400-as fordulattal, mert sok kellett es gyorsan. Csak ugy vilagitott a span, de a felulet az tokeletes volt. Epitoipari csavarok voltak.

bmejdz9nu

Egyébként ha a gép megvan és nem örököltél cuccokat akkor a költés felénél vagy...

u4vhu0en9

000000000

óóóó én azt nagyon jól tudom.....sajna nem örököltem cuccokat...és már lassan millánál járok a műhely épitésemnél.....lesz az kétszer ennyi is

bmejdz9nu

Mindkettő...:) Biztos tuti felületet ad...

bmejdz9nu

Akkor nem vagyok egyedül... :)