Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Szia!
"Az egész hossz szánt tolja el mindennel együtt,mert ugye még nincs lakatszekrény,igy nem fogja az egészet hossz irányba a fogasléchez."
Meg is válaszoltad a saját kérdésed, ugyan mi fogná meg a szánt hosszirányba? Egyébként ha fent lesz a lakatszekrény, akkor is el tudja nagyobb erő tolni a szánt, már írta a kolléga előttem, ilyenkor rögzíteni kell!
Remélem azért a vezetőlécek alul a szánon fent vannak! Csak hogy ne tudd a saját nyakadba dobni a szánt... :)

6rk75uezn

Persze hogy fent vannak :)
Az egyértelmű hogy igy el tudja tolni,csak egyedül ez az ami nincs fent amióta rezonál a gép,szét volt szedve,előtte nem rezonált,még a szétbarmolt kersztszán ékléce is meg lett sik köszörüove.
Na majd tovább nyomozok ha fent lesz a lakatszekrény.

hebo87

Sziasztok!
Tudna nekem valaki esztergálni bronz perselyeket 2-3század mm tűréssel?
4db 4,95x8,05x9,5mm-es kellene.

000000000

hali szakik!

kérdezném, hogy 12 voltos emulzio szivattyút használ e valaki?, ha igen, milyet? tudtok ilyet, ? link esetleg elérhetőség? nekem ami most van, nem eléggé nyomja a cuccot!

6rk75uezn

Megint egy hibát találltam ahogy rakom rendbe az Ean-om.
A 200 as tokmányom üt,0,1mm-t,sajna ez lehet nem a valós adat mert a tokmányt átcsiszoltam hogy az előző gazdája álltal összevert nyomok eltünjönek.
A tokmány menesztő tárcsa töve illetve a kis átmérőnél ahol a menet van ott is üt.
Arra gondolok hogy valaki teljeskészre esztergálta ezt a menesztő tárcsát egy másik gépen és azt hitte ez igy jó lesz,holott én úgy tudom ilyen esetben a menesztőtárcsa homlokfelületét,oldalát és az illesztőperemet is a saját gépen kell készre illeszteni.
Lekapom a tokmányt és rámérek valahogy az illesztő peremre.
Én soknak talállom a 0,1mm-t,vagy nem sok?

Csuhás

Egy precízebb gépen rengeteg a 0.1 ütés.
De ahogy írtad a gépen egy összevert tokmány van, ki tudja annak mekkora ütése van különböző átmérőket megfogva. Illetve a tárcsát levéve az orsóról majd visrosszakva ugyanott ugyanannyi marad-e az ütés? Ezeket figyelembe véve döntsd el hogy sok-e az a tized.

6rk75uezn

Én itt most arra gondolok hogy a le/föl ütést amit mértem a tokmány palást felületén azt a tárcsa illesztőperemének pontatlansága viszi bele,de mindjárt lekapom a tokmányt és valahogy rámérek az illesztőperemre.

7cim5mm0

"A 200 as tokmányom üt,0,1mm-t,sajna ez lehet nem a valós adat mert a tokmányt átcsiszoltam hogy az előző gazdája álltal összevert nyomok eltünjönek."
Ezt ugye te se gondoltad komolyan? Szerinted ha össze volt verve, a csiszolástól megjavult? :)  
Vedd le a tokmányt, nézd meg az illesztő átmérő ütését, ha nem jó, vedd le a tokmánytárcsát, és nézd meg a főorsót.
Ha ez jó, a többi excájgot hajítsd el. Ha nem jó, na akkor van baj.
Ha az fut, a tárcsa

7cim5mm0

:) Szóval: Ha a főorsó fut, akkor valószínűleg a tokmánytárcsa rossz.

6rk75uezn

Igy gondolom én is.

"Ezt ugye te se gondoltad komolyan? Szerinted ha össze volt verve, a csiszolástól megjavult? :) "

Itt valamit nagyon nagyon fėlre értettél :)

6rk75uezn

Na lekaptam a tokmányt.
https://www.youtube.com/watch?v=R4-7sZi8-Gs" TARGET=_fnew>Illesztőperem mérés
https://www.youtube.com/watch?v=j4Kxml-qBUQ&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>Oldal irány

jani300

Vetted már le a tokmánytárcsát ?

6rk75uezn

jani300

Érdekes lenne megmérni újból ,egy le-fel szerelés után . Lehet másképp fog ütni .
Ez a menetes illesztés nem a legpontosabb , lehet az illesztőváll sem elég pontos illesztésű.
Az én gépemen sem mindig ugyan úgy áll vissza  .

6rk75uezn

Hát igen,szerintem sem a legjobb megoldás ez a menetes dolog.
Megjelölöm a tárcsát,és visszateszem a tokmányt hogy le birjam szedni a tárcsát,majd visszahúzom és mérek ujra.
Kiváncsi leszek.