Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

igen !!  Ott egy átmérő 10 es furat van   nálam M12 es menet .. Mi a funkciója ?

Csuhás

Végig menet van benne? Oda egy illesztőszeg vagy egy rugós stift rakható amivel az elfogatható késtartó fix pozícióba állítható.

PSoft

A menet funkciójáról, nincs infóm.:(

De...

© Janko tárhelyén is van egy fotó egy Imperóról.
Azon is átmérő 10-es a furat.
Talán, ő tudna valamit a furat, menet funkciójáról mondani.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Janko/koffer%20006.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Hát a talpnál újra meg kell néznem . Én a klasszikusnál ismerem a funkciót de ott a rugós stift a szántalpból jön ki . Arra gondoltam hogy a pontosság miatt itt nem forgatunk  ( de ezzel a jobb oldali prizmatikus rész létjogosultsága is megmagyarázásra került ( Több olyan központi részt láttam már ahol csak 2 db prizmatikus rész van ( egy  bal oldalon és egy a Z tengellyel párhuzamosan )  Vajon azokat szokták forgatni  ? ( ki van alakítva a pöcök hely ? )

ANTAL GÁBOR

Az enyém felülről biztosan menetes ,és gyakorlatilag megegyezik . ( Kíváncsi lennék a blaskára írt szövegre  de nem tudom elolvasni )

KoLa

Ez, csak hasonlít az Impero-ra!

Motoros

A 96 mm-es Imperónál 10-es dörzsölt furat van, lehet a menetes variáció a nagyobb készletnél volt. Ezt a furatot használom pozicionálásra egy brezonnal, úgy hogy a kéziszán testébe egy sülyesztést tettem amibe cuppanósan betolom a brezont.  gyakorlatilag az imperót nem is nagyon kell forgatni, illetve csak kis tartományban lehet szögbe állítani mert  sok esetben a lelógó késbefogó beütközik a kéziszánba.
Szerintem az Imperónak az volt az alapideológiája, hogy nem a késbefogó középtestet forgatjuk, hanem a késeket állítjuk kellő szögbe. Ezért adták hozzá azt a sok nyeleskést ami forgatható ugyan de nem az igazi...szerintem.
Hogy miért volt három prizmatikus rész az nekem homály. Kettő elég, sőt akár 90 fokba elforgatva egy is, hiszen egy időben csak egy kés lehet bent. De lehet tévedek.  

Motoros

Igen, hiányzik az Impero gravírizás a tetejéről, meg a tipusjelölés. A középtestben meg az oldalán van egy sülyesztett részen a gravír felirat, de nem papírcimkén.
A cég úgy tudom már megszünt.

jani300

Hétfőn megjön a gyermekem , majd csinál fényképet (remélem ),mindkét Imperómról .
Addig elő is kerülnek ...
A linkelt képen is írja hogy csak hasonló .
De ezt találtam hirtelen .

ANTAL GÁBOR

Köszönöm .  Megnéztem az enyémet  a talpnál a futat 10 es de a tetején van benne egy M12 es menet . Mint írtam  gyakorlatilag megegyezik a magyar utángyártottal  ( amit linkeltetek ) .  Már csak a véleményeket szeretném hallani  . Jó ? pontos ? ( elvileg )  Mire kell odafigyelni ,  A barátom a központi egységnél a sokricnis  kör alakúra  esküszik .   A Tos nál vetném be főleg CNC re  Most kés késtartóm van és vennék 2 darabot az utángyártótól   ( Válasz Motorosnak is )

ANTAL GÁBOR

kés =két ( 2)

VighLajos

Neked besikerült az élet, saját fotográfust alkalmazol!
[#vigyor4]

Motoros

A hagyományos késtartó nem felel meg?
Ha leülök a földre az stabilabb mintha az asztalra ráteszem a hokedlit és arra meg a sámlit és arra ülök. :)))
Ha befogok az olaszba egy kést akkor hamarabb beremeg mintha a sima késtartóba teszem ugyanazt a kést, ugyanazzal a kinyúlással. De nem is csoda hiszen a levegőben lóg.
De persze lehetnek más szempontok is.  
Bocs ez csak vélemény.

ANTAL GÁBOR

Misi ! Ha visszaolvasol akkor az elején írtam hogy több mint 20 éve megvan , és éltem nélküle ..  De most lenne egy munkám a cnc re amihez kellene cserélem a késeket  és arra gondoltam hogy az olasszal gyorsabban haladnék . Ha a hagyományost forgatom nem tudom hogy mekkora lenne a visszaállás szórása  

Csuhás

Szerintem a késtartó a leginkább a munkától függ. Ha sorozatmelókat csinálsz befogásonként egy két művelettel akár egész nap akkor jobb a merevebb hagyományos késtartó. Ha inkább tmk jellegű munkák vannak akkor előnyösebb ha sok kés van munkára készen beállítva és egy mozdulattal használatba lehet venni őket. Ez a kényelem megéri hogy egy kicsivel rezgésre hajlamosabb a befogás.