Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ez tényleg furi...
Viszont 3-as orsónál 60 osztás az már 0,05-ös lenne.
Így a 120-asra már nem biztos, hogy szükség van...(?)

Csuhás

Eszterga keresztorsót átmérőben szokták skálázni, ezért a 60 osztás az csak tizedes skála.

6rk75uezn

Pontosan,ahogy Csuhås "koléga mondja,átmérőre skáláznak,nem elmozdulåsra.

6rk75uezn

0,05 os lesz,.
Méghozzá azt hiszem az a verzió ahol 3 fajta vonalhossz van,hosszú mm,rövidebb 0,1,legrövidebb 0,05.
A te gėpeden mekkora az åtmérőlye a nóniusztárcsånak?
Nagyon nagyon hasonlit az Ean éra de lehet neked nagyobb az átmérője.
Gondolom 3mm es az orsód.

Sz.József

Bocsika..., ezt kihagytam a számításból [#wave]

Csuhás

Csak emlékezetből: olyan 60..70mm körüli lehet, az osztás távolság pedig cirka 1,5..2mm. Ha gondolod este megmérhetem. Szerintem a nagyobb átmérőjű nóniusz szebb, pláne ha lehetne házilag szép matt krómozást tenni rá. Arra figyelj hogy a befordított késszán ne akadjon bele.

Csuhás

Itt egy http://www.nielsmachines.com/en/schaublin-70-high-precision-lathe-with-accessorie-28959758.html" TARGET=_fnew>Schaublin eszterga szerintem gyönyörű nóniuszokkal.

6rk75uezn

Tényleg szép.
Köszi,megmérheted,márcsak azért is mert nagyon kiváncsi vagyok,szerintem ugyen az a 65-mm es átmérőjű lesz.
Oké figyelek arra hogy ha nagyobb lesz a tárcsa akkor ne akadjon bele a kés szán.

Csuhás

Megmértem: 64mm

VighLajos

7.5 milláért nem sok hobbista garázsában fog virítani...
[#nemtudom][#rinya]

6rk75uezn

Köszi.
Akkor Ean méret.

TROMF22

Ez már akár befektetésnek (is) számít. Mint egy műtárgy. Az ottani viszonyok között.

VighLajos

Biztosan van az a vagyoni háttér, mikor egy ilyen gépet befektetésnek vesznek meg.
Én rövidebb távra tervezek, és lehet, hogy jobb így.
Ahogy valaki megfogalmazta:
a sírba nem sok mindent visz magával a halandó...
Én a földszinten, és nem a -2 méteren, vagy a +10000000++ méteren akarom jól érezni magamat.

[#vigyor5][#vigyor5]

ANTAL GÁBOR

Bő 20 éve kaptam egy olasz gyorsváltós késtartót . Ma határozott céllal elővettem . Az eddigi konzultáció ( Kola ) és a neten való tudakozódás után szinte biztos hogy a klasszikus kivitel .  Ha a sarokcsiszoló a  
"Flex " akkor ez az " Olasz " késtartó  ( 3 fecskefarkú rész van a fő egységen és egy ékléc szerű alkatrésszel feszít.   A negyedik ( a hasam felé eső)  oldal felezőjében van egy átmenő M12 es menet  . Érdekelne hogy miért  készíthették azt .  Ki tudja a megoldást ?

jani300

Erről az imperóról van szó ?
http://dimax.hu/kozponti_egyseg_115.htm" TARGET=_fnew>központi egység
Nem tudom egyébként ... :)