Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

9pk59nuy

Szépen és sokrétűen felszerelted a géped!

Annak ellenére tudod jól használni, hogy neked Einhell jutott. Én a legelsőnek megjelent TIP márkájút vettem (15 éve) ami azóta is megvan. Mindkettőt ismerem, ha jól bánnak vele, akkor jól teljesítenek.
Volt egy időszak, amikor csak ez a gépem volt, és 10-16-os KO anyagból gyártottam vele sorozatban alkatrészeket rúdból. A szegnyereg rögzítő átalakítását nagyon javaslom én is! Megoldottam még a "z" mozgás automata kikapcsolását is ütközővel!
Pontos geometriájú, precízen befogott 2mm-es leszúrókéssel sorozatban szúrtam le 16mm-es KO anyagot, lágyacélt pedig akár 30mm-ig (rövid darabból).

Tibcsi!
Mindent egybevetve, nekem érdemes volt megvenni a gépet!

Tibcsi

Köszönöm a hasznos infókat.[#worship]

nffab2gnr

Szia Tibcsi!
 Lehet,hogy tudok segíteni,adj 1 elérhetőséget

9pk59nuy

Még annyit érdemes hozzátenni, hogy a főorsó furat amit én láttam az mind 20mm-es volt, a tokmány furata viszont változott, 16 vagy 20mm áteresztésű lehetséges. 16-os tokmánynál nem tudod kihasználni a teljes áteresztést.

g89ketty

Én a motortengelyre 12, a főorsó meghajtáshoz 36 fogú tárcsát tettem. Az 1.8-as áttétel helyett 3-as lett. Még így sem használom ki az alacsonyabb fordulattartományt. A vonóorsóra tettem nullázható nóniuszt.

000000000

Kérnék egy kis segítséget!
Van egy szivattyúház amit évről évre felújítunk, mert a sav, klór kikezdi. Ezt eddig egy saválló acél betéttel oldottuk meg amit beütöttünk a házba majd kimunkáltuk.Ezt  a betét minden évben cserélnünk kell mert annyira kikezdi az anyag!
Kérdésem tehát  hogy tudtok nekem olyan anyagot ajánlani ami savnak,lúgnak, vegyszereknek ellenáll, jó a kopásállósága, és viszonylag jól megmunkálható. Van rajzom is ha valakit érdekelne

Révész Richárd

Ha valami saválló akkor, hogy eszi meg a sav.
Szerintem az csak rozsdamentes anyag volt.
Rendes kereskedésben segítenek a megfelelő anyag kiválasztásában.

designr

Mi is mindíg belefutunk..labor mosogatók..az tényleg saválló,de az állvány amit rozsdamentesből készítettek..pár év és kikezdi.Most tíz köbös vegyszertartályokat vonatunk be belülről műgyantával,mert anno valaki jó anyagot(csak rozsdamentes )választott.Kérj az anyagról minőségi..műbizonylatot..

szabo janko

Hát akkor jobb ha tudod hogy a saválló acélt (KO 33) a sósav elcsócsálja. A vegyiparba sima acélt használnak pl. tartályok csövek még az is jobban bírja. Ha nyákot maratsz saválló tartályba olyan lesz az edény mint a szivacs.

Révész Richárd

De akkor miért hívják savállónak?[#nemtudom]

jgg8y2a4g

Nekem van egy savmarató berendezésem, de lúggal használom, (savas gép amúgy) az PVC-ből és titánból van .  Azt nem eszi meg.

szabo janko

A saválló acél minden savra jó kivétel a sósav és a királyvíz.

Révész Richárd

Na akkor most is tanultam valamit.
Köszi.

szf

Nekem a sósav savàlló edényben van.Anyaga Ko36.10éve hasznàlom nincs semmi baja.A mezei vaskereskedés a ko33-at savàllónak adja.............
Ki tudja miért....