Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

iy567t72g

Miért van olyan érzésem, hogy Te nem hobbyból csinálod??

jgg8y2a4g

Bocsánat erre azért reagálok.  
Úgy gondolom, hogy egy 60 éves eszterga felújítása nem ppen a csillivilli kategória. 25 éve dolgozom ezen a gépen, és vagyok annyira precíz, hogy egy ágyazat 15 százados kopását észreveszem. Ráfért a felújítás. A másik meg az, hogy egy ágyazat hántolása nem épp az alapfeladatok közé tartozik. (ha már csak az eszközöket tekintem) De azért arra is kiváncsi lennék, hogy a nem tanult budiszerelős szaki, hogy tanította meg neked a hántolást a gyakorlatban. Elnézést kérek nekem sincs dipomám, viszont szakmám több is amit folyamatosan gyakorlok, és a suli alatt szakma kiváló tanulója lettem országos versenyen abban az évben több száz diák közül. (így kapam meg a szakmunkásvizsgát). ugyhogy részmről is ennyi. [#mf1][#mf1]

jgg8y2a4g

Rosszak az érzéseid!!

jgg8y2a4g

Bocsánat én nem a rozsás tokmányt szóltam le (nekem is van csak lápatatónak használom) , hanem az igénytelen gányolást, a hűtőbordával meg flexkulccal hezagolást. Erre mondtam,hogy ennél azért legyünk már igényesebbek. Ráadásul még balesetveszélyes is.

4ybj8h3c8

30 évig szerszámkészítő volt az öreg. Direkt nem adtam meg ezt az infót, mivel sejtettem, tőled nincs mit tanulnom.
Nem érted. Nem igazán veled van a baj, hanem azzal a szemlélettel, ami a "hobby" szekcióban eluralkodott. Néhányan nem igazán akarják (vagy nem képesek) felfogni, hogy a hobby bizony a rozsdástól a csillogó-villogó dolgokig egy széles spektrumon mozog, és nem igazán értik, értitek meg, hogy a hobby az igényességet és esetleges igénytelenséget tartalmazva is lehet jó és használható. NASA beszállítói minőséget vártok el a hobbistától, feleslegesen, és értelmetlenül.
Sokat gondolkodtam, de nem rémlik egy alkalom sem, amikor a DS csatlakozó, vagy egy kapcsoló panaszkodott volna azért, mert nem H7-es felület volt alatta, és esetleg 5 tizeddel nagyobbra sikeredett a kivágás, amibe beszereltem.

A reagálásod nagyon félrement, nem a hántolással van a gond, hanem az előtte felmutatott leszólással. Az volt szükségtelen.

Részemről tényleg vége. További kellemes év végét.

KoLa

És még menetet is vágott a külső átmérőre!https://www.youtube.com/channel/UCwQa42KxydjGL8K_sTorODA" TARGET=_fnew>itt

4d52ifwte

Az mondta az asszony jézuskája, hogy jövőre sem hoz nekem ilyet.:-(
http://www.ebay.com/itm/Dapra-Biax-7EL-Power-Scraper-/161479535882?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2598ee2d0a

Azért nem adom fel itthon is ki lehet fogni olcsóban.

VighLajos

Segítség, béna vagyok, segítség, kezdő vagyok!
Mi az a "lápatató"?

jgg8y2a4g

Akkor ne tanulj, nem is oktatni vagyok itt. DE te sem látod. Szerinted normális dolog hűtőbordával hézagolni? Én ezen röhögni sem tudok annyira szánalmas. De hátha tanul az esetből és alárak egy darab lemezt.

jgg8y2a4g

Ez nagyon hasonlít az enyémre.

jgg8y2a4g

Ja bocs, lámpatartó.

ywrxkjjky

Igy már érthetőbb az 1-2 nap alatti hántolás!
A tusirléc is gyári?Kép van róla?

4d52ifwte

Itt van egy kis jószág, szemezgetek vele, de...
Pedig tudom, hogy 2 sörért úgy sem lehet beszerezni. Még a ruszki zsírban, valószínűleg jó is, de nem kapkodnak érte.:-)
http://olx.hu/hirdetes/hantolo-tusirozo-prizma-1000-es-sikhoz-egyeneshez-uj-elado-ID2M0eW.html#26fb5d0fd7

ywrxkjjky

Milyen elfogadható megoldás létezik tusirléc készitéséhez a három darab készitése és az egy darab gyárihoz való tusirozásán kivül? 1500mm/2000mm hosszban gondolkodom!
Pl. ha egy marógép asztalához tusiroznám?
Más:

Nemrégiben kutakodtam hántolással kapcsolatos dolgok után és megnéztem pár videót is ahol profik/tanárok tanitották a hántolást mikkamakka hántológépéhez hasonlóakkal,és kézi hántolással is!majd kis keresgélés után találtam házilagos hántológépet ami egy orrfűrész gép átalakitásából született!?Megjegyzések?

keri

Ha csendben maradsz előbb túllépnek rajta, mintha mindenáron igazolni akarnád a bunkó beszólásodat.

Ha nem tetszik amiből épít, akkor küldjél neki jó anyagokat. Örülni fog neki, és akkor tud igényeset is csinálni.