Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Én így szoktam megköszörülni vésőgépre a kést.
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket!

sufnituning

egy kicsit eltúlozva

000000000

Attól függ,mekkora átmérőt munkálsz meg!
Enyémen is fűnyíró motor van,csak először egy 1:3-as áttételt hajt meg! Onnan meg úgy áttételezek,ahogy akarok:) kb 1000 a max fordulat,lassítani meg le tudom úgy 200 körülire. De ha több kell,hajtok a motorról :)
Eddig elég volt mindenhova ez a tartomány....
Persze menetet nem vágok:)

Csuhás

Laslie weboldalának egy mentése letölthető a datáról. Lásd a linkek fórumot.

Dakota25

...már töltöm is. Köszönöm!
Mindenkinek köszönet a segítségekért!

s7manbs8

Kés szárba mennyire nehéz belefúrni ? Befogtam egyet, hogy fúrótokmányt bele tudjak fogni, majd és a késtartóba befogok egy késszárat és abba belefúrva, pontosan szembe lesz a tokmánnyal így. 10-es furat klle, egy 4.2-essel előfúrom, majd tovább, nagyobbal utána, valami olyan kód kéne, ami kicsit vissza is veszi a fúrót, hogy a forgács kijöjjön, csak ez most Mill üzemmódba tudom Mach3-mal elvielg.

Milyen előtolást ajánlanátok ? Előfúrásnak is, meg utána, hogy amit elbír kb. egy iylen, a gép nem egy túl merev erős, azt még hozzá kell tenni.

Itt most az irány nálam X monjuk pont mint esztergállásnál végül is meg a oldalirányú keresztszán is éppen Z ha úgy nézem, van erre valami sepec kód ami így tud fúrni kapásból ?

G73 vagy ilyesmik ?

http://kepfeltoltes.hu/141225/PICT2343_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Egy ilyen kódot írtam, ezt ráküldöm :

F60
G91
G01 X-5 ; 5mm
G00 X+0.2
G00 X+5
G00 X-5
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 10mm
G00 X+0.2
G00 X+10
G00 X-10
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 15mm
G00 X+0.2
G00 X+15
G00 X-15
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 20mm
G00 X+0.2
G00 X+20
G00 X-20
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 25mm
G00 X+0.2
G00 X+25
G00 X-25
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 30mm
G00 X+0.2
G00 X+30
G00 X-30
G01 X-0.2
;
G01 X-5 ; 35mm
G00 X35
M30

2dbfy8y

Ha a Z- lenne a fúrás irányod, akkor mehetne fúró ciklussal is.
Ha az X tengelyed, most átkonfigolnád Z-re simán jó lenne.
Ezek a késszárak nem extra kemény anyagok, én már simán martam ilyent.
Ha jól tudom az eszterga is ismeri a G83 fúró ciklust Z-5 ( 5mm mélyre) R5 (5mm biztonsági távolság) Q1 (1mm fogásmélység) ha jól rémlik ezek a paraméterekkel megy

Varga László

A helyedben keresztben fúrnám több mindenre tudod úgy használni.
Varga László

s7manbs8

Van több szár, leeht oylat is, ehhez mindenesetre hozzákezdtem, de lassabban kell, mint gondoltam, mert a Z tartólap csak egy 10mm vastag bakelit anyag így elhajlik, ahogy nyomom bele, amúgy bírná a többi része, majd ide kell egy 10mm kb acél lapot vágatni, hogy ez se hajlongjon, de egyelőre, fára meg műanyagra elég lesz így is, ha fel tudok fogatni pár szerszámot rá, kést, meg egyebet, fúrót.

Kézi módszerrel, Mach3-mnal  Jog módban csinálom, nem a kóddal, a sebességét meg a Slow jog értéket beírva 3%-ot pl. úgy megy vagy F20-szal bele kb, meg meg tudom állítani a hangján hallom, kicsit fújok rá valami folyadékot , hgoy hűljön meg olajjal kenegetem.

s7manbs8

Ezzel a 10-es fúrással leizzadok, még 8-cal kiment de a 10 már sok neki, a fordulat is főleg gondolom, meg lehet nem jól van megköszörülve a fúró is, inkább kivettem kézzel próbálom megfúrni 10-re még.

PSoft

Miért hiszitek azt,hogy egy 10-es furatnak..."tizedenként" elő kell fúrogatni?
[#csodalk][#nemtudom]

jani300

Ok , de motor is kellene azért hozzá , akkor megy telibe is :)Evvel a tizes furattal voltak fenntartásaim hogy menni fog e .

s7manbs8

Lehet egyből 100-zel kellett volna rámenni ? De ez a gép ez gyenge nem bír sokat, azért próbálok óvatoskodni.

jani300

Az a gép telibe nem bírja . Nagyon kis előtolással fel lehet fúrni ,ha nem "harap" a fúró .