Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Eleve a bakelit lap el akar forogni, ahogy a fúró belekap nincs tartása elég, kis fúrónál még nem volt gond, 4-5-öst még elbírta, de ez már sok neki, meg a forulat vagy 600, az is sok és ha kicsit is belekap el akarja rántani.

s7manbs8

Már 25 mm mélységnél tartok kézzel, ha ez megvan még vagy 5-6 mm elég már most jól belemegy a kis tokmány, utána majd ezzek csak fát műanyagot akarok fúrnio, meg alut max, azt még elbírja szerintem, még így is apránként, ez a hobbi végül is, hogy az időt eltöltsem, közbe még okosodok is látom a tapasztalat mit mutat így. Majd nagyobb dolgoknál jól jön, ha lesz olyan.

s7manbs8

Mindegy meddig tartott, a végén most vlahogy be is állítottam középre kb. és egy alu 15mm rúdba bele kezdtem fúrni, és szépen megy bele, egy törött fúróból rövidet csináltam, amolyan központozónak jó lesz.

http://kepfeltoltes.hu/141226/PICT2344_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/141226/PICT2344_kicsi_k_zepe_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Ebből a rúdból valami karikákat lehetne leszúrkálni vagy nem is tudom mire lenne jó még. :)

Kis gyűrűket külsőt alakra esztergáláni közepét kifúrni stb.

s7manbs8

Kolának láttam régebben, azt a kis kését, amivel fúrt belül esztergált, még lehet kívül is, utána meg azzal le is szúrta. :)

Szalai György

"központozónak"
NC befúrónak még jobb.

000000000

Én olyan képeket, mint amilyenek lentebb vannak, csak elrettentésképpen tennék fel.

000000000

Hogy miért nem?
Mert az már nem hobbi, hanem barmolás. (Rozsdás és igénytelen minden)

595852ar

Ne haragudj, de szerintem a te hozzászolásod az igénytelenségnek is mélyen alatta van, a jóindulatról nem is szólva. Mire volt ez jó? Erre van lehetősége, nem mindenki tud százezreket a hobbíjára feccőlni. :(

jgg8y2a4g

jgg8y2a4g

Hogy miért?
Pl. hézagolgatásnak ne ilyen flexkulcsokat használjunk már! Ez 20 éve kint a tanyán öregapám cuccainál elment de nem itt. Elnézést.

jani300

Ezt tényleg nem kellett volna .
Lelkesedéssel sok mindent pótol.
Van működő gépe !
Én komolyabb háttér szerszámgépekkel sem tudom mikor jutok oda hogy működjön valami egész egyszerű CNC .

ywathzay

mikkamakka, békési, igazatok van! Mutassatok igényesebbet abból, amit ti készítetek!  

jgg8y2a4g

Már elnézést de mi a működő?
Hogy egy alumíniumba nem tud fúrni egy 10-es lukat.

jgg8y2a4g

Ha én nem készítek valamit akkor már nem is lehet véleményt nyilvánítani?
Ha tudni akarod lagujabb munkám, tegnap és tegnapelőtt hántoltam fel az E1N-es esztergám ágyazatát.(ha már eszzergálás)

Szalai György

Nekem is pont ez a kreativitás tetszik benne, hogy bármivel eléri a célját, a hűtőbordától a flexkulcsig.
A megvalósítást nem gátolja a szakmai igényesség.
Én az ellenkező véglet vagyok, nem ám lustaságból, hanem igényességből nem is készítek szinte semmit. [#vigyor2]