Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

ágy szép, olajozva is van, egyenletesen szorul végig.... a szán és az ágy prizmája között a bronz vagy réz házagolólemezzel van kihézagolva, az lehet gond? vagy hogy az lett túl feszes?
a kézikerék áttétele jónak tűnik ha leengedem a lakatszekrényt a 4 csavarjával akkor szépen megy...

Csuhás

Lehet gond a hézagolással. Pl ha a prizmára felülre annyi lemezt raktak amitől megszűnt a szán emelésre nézett kotyogása. Viszont a kotyogás részben a prizma alsó részén keletkezett. Ha csak felül hézagolták akkor az megemelte a szánt és vele együtt a lakatszekrényt. Ez utóbbi viszont befeszítheti a fogaskerék fogasléc párost, illetve a vezér és a vonó orsót. Ha ez a hiba oka akkor hézagoló kell a szán és a lakatszekrény közé. Persze alapos méregetés után, hiszen ha ott hézagolsz akkor keresztelőtolás fogaskerekeinek növeled a tengelytávolságát. Szóval minden mindennel összefügg.

xkbv3nx0d

na játszok még egy kicsit vele, köszönöm

s7manbs8

Keri komám, te nagyon szeretsz esztergálni, nem lenne kedved egy olyat készíteni nekem, aminek a belseje 5mm halál pontosan, a külseje meg 6.35 szintén annyira pontosan, aluból vagy acélból ahogy jobban esik, a hossza meg meg pont annyi, amennyi pontosan jó, azaz 20 mm ?

zozo

" aminek a belseje 5mm halál pontosan "

Ezt jól betűrted :) Most jöttem rá, hogy a H7 az H(alálpontos)7 -et jelent.

000000000

Ez így leírva egyszerű, de megcsinálni pontosra nem könnyű 20 mm hosszon. Keri elzavar vele, nincs neki ehhez passzoló gépe, se ideje.

Csináld a következőt:
Leszabsz egy 0.7*20*17.8 sík alu lemez, vastagságából lecsiszolsz belőle 0.025 mm-t, és ráhajlítod az 5-os tengelyedre.:) Halálpontos perselyed lesz.

j5w5hm2k6

Sziasztok!

Még új vagyok a fórumon. Egy 250-es Emu -val
"játszok" szabad időmben. Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy gépkönyvet hol lehetne találni hozzá?

zozo

Miért lenne probléma megcsinálni?  
Átm. 4.9 fúr > átm.5 dörzsáraz > 6.35 átmérőz > leszúr. Nem kell hozzá laboratórium.  

fektiforg

Töltsd le innen -> http://data.hu/get/3661873/EMU250_gepkonyv.ZIP" TARGET=_fnew>Emu 250 ,és köszönd meg Csuhás fórumtársnak !  

mex

Nem is labor kell hozzá, hanem dörzsár, abból viszont valami speckó,rövid,gépi...

s7manbs8

Én is pont így gondoltam, bár nem vagyok szakember, vagy legalábbis nem pont ebben a  témában. :)

s7manbs8

De ez is frankó megoldás, ha másképp nem jön össze. Miben is van olyan lemez ... ja alu sörös dobozból több réteget készítve megoldható lehet ...

s7manbs8

Olyanra is gondoltam már régebben is viszont, hogy elég lenne két kis karika a végére meg elejére és a hernyócsavarral utána úgyis meghúzom nem fog elmozdulni talán.

Béni

Lehet, hogy illene kb. "halálpontosan" egytengelyűnek lenni a furatnak a külső átmérővel ... [#nemtudom][#smile]

KoLa

Mi célból kell? ez, az embert próbáló cső![#nevetes1]