Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Én is irigyellek kicsit,ez jó vétel volt azt hiszem,ennyi tartozékkal meg pláne.[#wow1]

fakukac

Na igen, bár még 22.000-ft volt a targonca meg a fuvar, de tényleg sok cucc van hozzá.
A patron, és a géplámpa hiányzik, de a parton behúzó az meg van.

xkbv3nx0d

úgy látom a tiéden sem a kisebb méretű (de talán az az eredeti motor van), az enyémen is ez van, csak kérdés hogy ezt is lehet úgy kötni, hogy kétfokozatú legyen elektromosan is? vagy van annak egyáltalán értelme?!

fakukac

Igen, megnéztem, az eredeti motor van rajta.
Nem tudom, hogy van-e vmi értelme, annak, ha két fokozatú.
Majd ha elektromosan ránézünk, meglátom, hogy van-e rá lehetőség a bekötésre, kapcsolót tuti cserélni kell majd hozzá.

xkbv3nx0d

igen én is ezzel a motorral vettem, ez is a gyárija... elvileg két kapcsoló van rajta alul egy dahlander ami 0, 1 vagy 2 ami a fokozatot kapcsolaja és egy karos ami az irányt...

xkbv3nx0d

ezzel a motorral szerelték még... ez miben különbözik?
http://img11.aprod.hu/images_aprodhu/36973673_1_644x461_e1n-eszterga-bontott-alk-tartozekok-siktarcsa-patronkeszlet-bab-stb-eger.jpg" border=0>

zozo

"nagyon örülök, hogy Neked ez semmi meló, és ennyire profi vagy. Vagy van egy másik eset is: könnyelműen beszélsz. "

Tibor, nem szoktam könnyelműen beszélni és profi sem vagyok. De a persely készen van elektronnak, ami egy századon belül szalad kívűl-belül. Hogy a tengely meg a kerék mennyire van méreten, az majd kiderül. Ilyen munkát az ember az alaktrészhez illeszt, mert lehet, hogy a kerék furata pl. 6,37, vagy a motoré van alatta egy századot.
Barátság, és ne ítélkezz elhamarkodottan.  

https://lh4.googleusercontent.com/-mvVcUIXrxEU/UwTT2F0FTuI/AAAAAAAACr8/CsQKhh1du0U/w830-h620-no/IMG_0571.JPG" border=0>

https://lh3.googleusercontent.com/-B1KeY2ykg54/UwTT_3KhZcI/AAAAAAAACsY/Skom61nJcxc/w463-h620-no/IMG_0574.JPG" border=0>

svejk

A lottó ötösöm lenne ilyen biztos, hogy biztos voltam benne hogy megcsinálod!! :)

Ilyen komoly és hosszú modellező múlttal mit várhatna mást az ember! [#worship]

Persze részemről Tibor45 megoldása is teljesen elfogadható.
Talán jobban is passzolt volna Elektron repertoárjába, az eddig megismert habitusa alapján.  [#nevetes1]

fakukac

Hát ez jó kérdés...
Már nem fog nyugodni hagyni a kérdés...
Utána fogok nézni, vagy érdeklődni!

000000000

A persely elkészítésének technológiájáról ugyan semmit nem tudunk. de a fotókból ítélve lehet gond az egytengelyűséggel.

Feloldalazzuk, csúcsfészek fúróval befúrunk.
Ha nem így, már esély sincsen az együtt futásra.
(még így sem biztosított!)
Egy század nagyon kicsi ám!
Kevesebb, mint egy átlagos hajszál vastagságának fele.

A századot akkor lehetne tartani, ha fúrás után átmérőzünk és a furatot méretre esztergáljuk!
Bizony!

A a perselyt túlfedéssel tesszük a helyére, akkor a furat zsugorodni fog.
Az alakhűsége is torzulni fog.
Ilyenkor jönne a dörzsárazás!

már ugye, ha a "halál pontosat" akarjuk KÖZELÍTENI.
Ugyanis a vasas szakmában IS "csak" névleges méretek vannak. Bizonyos tűrésen belül KÖZELÍTVE.
A valóságban!

Itt a fórumon már atomokban és molekulákban számolnak.
De ez egy más dimenzió. [#nevetes1]

Sz.József

Az én tolómérőmnek a számlapját is lehet állítani... (tekergetni oda ahová akarom...)
Na, jó ez csak vicc volt...
Nem bírtam kihagyni... [#nevetes1]

000000000

1. Eltelt egy nap.....Ennyi idő alatt talán 5-ötöt én is megesztergálok.
2. A méret rendben van, és az ütése???? Az a nehezebb dió. Hiszen arra nem lehetsz büszke, hogy egy dörzsár kialakít századra egy furat méretet, ehhez alig kell szaktudás, a szerszám adja a méretet. Egy külső átmérőt se nagy dolog így kialakítani (réznél pláne nem), gondolom egy kis finom csiszoló papír is segített a mikronok beállításába a végén.
3. Írtam én azt, hogy nem tudod Te vagy más megcsinálni? Tudtommal nem. Vagy kapcsolatot alkalmaztam, ha visszaolvasol, azaz ki is néztem belőled meg nem is.

zozo

Svejk, pedig véletlen lett kész. Az asszony az oka, mert hazajött és porszívózni kezdett, így a műhelybe menekültem, aztán eszembe jutott a dolog [#wink]

Szegelgetek,
1. központoz
2. átm 4,8 átfúr
3. dörzsáraz
4. átmérőz 6,5-re
5. leszúr
6. átm. 5 tüskét esztergál
7. perselyt szorosan ráhúz
8. átm.6,35-re esztergál
9. kifog, lefényképez, fórumra feltesz :)

000000000

Köszi!
Ez, így valóban tökéletes.
Meg a két csúcs közötti mód is.
Szerintem, okultunk ebből többen is. [#nevetes1]

svejk

Ilyenek ezek a nők! :)