Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Ez jó sztori lehetett...
A koma elkezdte összerakni, kimaradt az axiális csapágy, nem volt kedve szétszedni -ha egyáltalán rájött hova való- gondolta jó lesz ez itt a főrsón hátul. :))

svejk

De lagalább meg van és nem dobta ki.

279nwbpsa

A bronz körmöket tartó "patkó"alakú villát alulról
1db csavar rögzíti a kapcsoló tengelyre.Ha ez a csavar nincs jól meghúzva,akkor az is okozhatja a lötyögést/helytelen kapcsolást.Érdemes megnézni még,hogy a kis bronz körmök mennyire kopottak és szükség esetén újat beszerelni ezekből.

xkbv3nx0d

az jónak néz ki, kicserélték benne, újszerű az állapota

vjanos

De, ez egy közepes kis kínai.
Mire szeretnéd használni?

Indulj ki abból, hogy ha veszel egy ilyent, újra össze kell raknod, hogy megszüntesd a kotyogásokat, eldolgozatlan részeket.
Utána a saját keretein belül használható.
http://www.toolsandmods.com/library/mods-and-repair" TARGET=_fnew>Lásd az itteni doksikat
(Tricking out the asian 9x20 lathe, Rebuilding the asian 9x20 lathe)

Hogy kényelmesen használható legyen, nem árt hozzá egy másik motor és egy frekiváltó.

Végül meg kell tanulnod együtt élni a 19mm-es főorsó furattal, és a 0.04-es osztású nóniusszal.

ht0cjk58i

Karbantartó műhelybe kellene műanyagra-alura-fémre apróbb esztergálásokra, nem akarok sorozat termékeket gyártani vele.

wcsxp0uxa

Nem tudom rontja vagy javítja a helyzetet ,de ez romániai produktum......

000000000

Nekem Hyundai HYD 500as van. Otthoni barkácsolásra szerintem teljesen jó. Nyilván nem a Toyotának fog vele az ember fia alkatrészeket csinálni. Mint mindennek ennek is vannak hibái. De úgy gondolom ennyi pénzért ne várjon az ember csodát.

Én frekiváltóval használom és így használhatóbbá vált mert nem kell állandóan pakolgatni az ékszíjat persze van amikor muszáj a nagyobb nyomaték miatt. Amit mindenképp ajánlatos megcsinálni az az hogy az ??orszószekrény??ből leengedni a pakurás kávézaccot és alaposan kimosni mert van ott minden oda nem illő anyag. Majd feltölteni rendes olajjal. Továbbá nem árt a szegnyereg végén a fedlapot vagy minek hívjam megcsinálni fémből mert a műanyag nem sokáig bírja/bírta nálam.

Én tettem rá egy gyorsváltós késtartót, 4 literes kerti kisgép benzintankjából meg benzincsőből emulziótartályt és egy 160/3 tokmányt. Továbbá itt a fórumon már nem is tudom kivel de sikerült csináltatni új nóniuszt ami nem 4 százados hanem 5 százados osztású. Nem is tudom miért nem eleve ilyen nóniuszt tettek rá.

Összegezve így már olyan lett számomra hogy nem csak miniatűr dolgokat lehet vele csinálni. De előbb gatyába kell rázni a gépet mert a húzott szeműek csak összehajigálták...

r6cvn479y

Én csináltam anno a nóniuszt  

000000000

Azaz vagyis igen Te csináltad [#worship]azóta is áldom a kezed munkáját mert így sokkal könnyebb dolgozni a géppel [#eljen]

r6cvn479y

Nagyon szívesen , örülök hogy segíthettem.
amúgy ahogy dama is írta ezeket a hiányosságokat kijavítva egész használható gép bizonyos határokon belül (nem egy vörös proletár [#wink] ) , én részemről még a norton-t hiányolom amik a nagyobb gépeken egyszerűbbé teszik az előtolási sebesség váltását.

000000000

Én is csináltam a "maszek" gépemre nóniuszt.
Nagyon jól sikerült,természetesen állítható.
0,25 mm-es osztással... Ehhez képest a 0,04 nagyon jó érték :D

000000000

Ja azt nem is mondtam hogy a 4 század az sugárban értendő. És ezen én is meglepődtem mikor erre rájöttem. Szóval 1 osztás azaz -||- átmérőben  8 század. Így az 5 százados nóniusszal pontosabban is lehet dolgozni.

zozo

A nóniusz osztás az orsó menetemelkedés függvénye.
Mekkora emelkedésű orsód van? Gyanítom, nem véletlenül volt 0.04 az osztás. Vagy orsót is cseréltél?

vjanos

Gyárilag 2mm-es.