Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Hát ? Szétkaptad rendesen :)
A nem festendő részeket mivel polírozod ?

fakukac

4 gyerkőcöm van....
3 lány 1 fiú.
A fiam 23 éves, a lányaim 4, 5, 13..... [#vigyor1]

fakukac

Csak egy kicsit... nem hagyhattam szegényt ilyen állapotban.... [#eplus2]

Felcsiszolom, aztán pasztával polírozom. [#wink]

vjanos

Wow, gratulálok. Akkor te vagy a mai hősöm azzal, hogy ennyi egyáltalán időt tudsz szánni a gépre :)

jani300

Hogy rejtett hiba nem lesz ,az szinte biztos :)

fakukac

Köszönöm![#worship]

fakukac

Nagyon remélem, hogy semmi felett nem siklok át! [#guluszem1]

jani300

Úgy értettem hogy a legapróbb darabot is átnézed .

fakukac

Természetesen, nem fogok kihagyni semmit!

xkbv3nx0d

ha már ennyire vágod az E1N-t akkor segíthetnél egy kicsit... viszonylag egy rendberakott gép tulajdonosa lettem nagy szerencsémre, mert eléggé hülye vagyok az esztergákhoz. Szépen fel van újítgatni, de egy valamivel nem foglalkoztak komolyan, mégpedig az ágy és a szán kérdése... Az ágyon látszik kopás (mivel kb 50éves) de nem annyira vészes... viszont a szán itt ott feszül rajta... ha szétszedem mire kell odafigyeljek, hogyan és mivel hézagoljam (textilbakelit vagy bronzlemez) esetleg ágyat érdemes újraköszörültetni vagy hántolni (ha igen, ki hol mennyiért).

köszi

iy567t72g

Szia!
Én anno 2012-ben ezt az ajánlatot kaptam egy EAN felújítására.
A gép szétszerelése tisztítása
A csúszófelületek pontossági köszörülése ( ágy, alapszán , keresztszán, kéziszán) A köszörült felületek illesztése hántolással A kúpos lécek toldása és illesztése hántolással A visszafogó lécek illesztése hántolással Főorsó csapágy csere Szegnyereg ellenőrzés magasság beállítás ( külön díjtétel ha a szegnyereg hüvelyt cserélni kell) Összes orsó felszabályozás új bronz anya gyártás a megváltozott méretek miatt A gép összeszerelése  bemérése

Átfutási idő 30 nap
A javítás díja:                        520.000 Ft + ÁFA
Várva megrendelésüket

xkbv3nx0d

azért értelmes keretek között gondolnám... nem hiszem hogy egy gép amit 150-350-ig meg lehet venni több mint 600eft-ot kellene rákölteni...

jani300

Nem kell rákölteni ! De nagyságrendileg ez a felújítás ára . Ez mind egyedi gyártás ,sok kézi munkával .Itt szinte mindenki saját maga próbálja megoldani . Több kevesebb sikerrel , hozzáértéssel .

Csuhás

Egy felújítás ára az új gép árának a 60% körül van, ami sajnos egy leharcolt gép árának két háromszorosa. De egy ilyen felújítás után gyakorlatilag gyári állapotú gép lesz a vastelepre szánt masinából. Közbülső megoldás nincs, mert a felújító a garanciális viták megelőzése érdekében nem végez félmunkát. Marad az hogy felújítod magad..

fakukac

én nem vágom egyáltalán.... még nincs egy hete sem, hogy kézzel érintettem az elsőt, ami most a műhelyemben van...[#vigyor5]