Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

KoLa

Jó kis gép lesz ez![#eljen]

fakukac

Remélem is!! [#wink]

KoLa

Milyen festékkel fújtad le?

fakukac

2k-s festék, teherautók motorterére használják.

ywrxkjjky

Megmondaná valaki,hogy késsel való menetvágáskor honnan tudom,hogy mikor kell bekapcsolni a lakatanyát,hogy újra a menetbekezdésbe menyen a kés?

mex

Nem szokás kikapcsolni, míg el nem készül a menet...
Mindenesetre ha újra kell állítani, akkor az újbóli visszakapcsolást követően, az addig elkészült menetárokba kell visszaállni a kéziszán segítségével.

Teaway

Segít a menetóra és a hozzá tartozó táblázat.

ywrxkjjky

Akkor a menet végénél ki a kés és visszahajtatni az orsóval a bekezdéshez?Bocsánat a gyenge kérdésekért de egyszerűen nem tudom :(

mex

Igen úgy kell.
Most készíted az elsőt?

ywrxkjjky

ywrxkjjky

Akkor ezért nem akart sehogysem a bekezdésnél a már elkészült menetárokba menni,mert mindig kikapcsoltam a lakatanyát!Köszönöm,holnap próba!

hostya

Általában a lakatanya kioldása nélkül szokás menetet vágni esztergán(több fogással), de azért van kivétel.
Ha a vezérorsó emelkedése maradék nélkül osztható a vágandó menet emelkedésével, (a hányados=egész szám) akkor a lakatanya oldásával is működik a dolog...

jani300

Üdv! Sem megsérteni ,sem kioktatni nem szeretnélek .De az esztergálás is szakma ,ráadásul nem is veszélytelen . Nem ártana utánaolvasni néhány dolognak mielőtt nekifogsz .Nem az ellen van kifogásom hogy kérdezel ,mert legalább kérdezel . Csuhás fórumtárs jóvoltából vannak innen is elérhető szakkönyvek ,olvasgasd kicsit , kérdezni is könnyebb lesz . Nekem sem igazán szakmám ,de tanultam róla ,és egy időben mindent elolvastam róla amihez hozzáfértem .Sok örömet és sikert kívánok a munkához !

Csuhás

Tudni lehet valamit Leslie oldaláról? Nem lehetne azt az anyagot valahogy itt megosztani? Olyan remek szakmai fogás gyűjtemény, hogy nagyon nem szabadna veszni hagyni.