Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

egux4t8tf

a középső képpel meg mi történt?

http://img1.indafoto.hu/1/1/168317_8947c8e0a09e332bb4964db1b5ddb2aa/20557291_e66b5767698a4ea67e18ac6c61e50ebc_l.jpg" border=0>

ht0cjk58i

Üdv Urak. Valakinek van tapasztalata Hyundai HYD 500-as esztergával?

nvnshmpmn

Szia!
Nekem volt egy ilyen esztergám.

vjanos

Nekem is olyan van, csak zöld színben és Fermnek hívják :)

xkbv3nx0d

úgy lűtom akkor még két dolog hiányzik a teljes összhanghoz, a körmös kapcsoló előtt lévő kúpos anya, mert gondolom az anya... meg a jobb oldali két fogaskerék közül a távtartó...

szuper, kérdés hogy honnan lehet vajon ilyet szerezni?

279nwbpsa

Most rakom össze a gépemetE1N),délután már lesz időm visrosszakni a váltót. :)Nekem is kell ezt-azt Legyártani hozzá még,többek között hézagolót is.Ha kell Neked is,akkor két darab lesz csinálva...
Az a hátsó kúpos alkatrész pedig nem anya,az is csak inkább hézagoló-távtartó.A rajta lévő peremen ül a támcsapágy.A gépemben lévő alkatrész alapján készülhet abból is +egy  darab részedre.

7cim5mm0

Az az axiális csapágy így pont csak lendítő tömegnek alkalmas. :)  
Javaslom foktiatis képei alapján az egészet újból összerakni.

boylees

Eladó műszerész eszterga, esztergagép, esztergapad jó állapotban-  

A gép tipusa: Asist Platinium Pro AE9S37M

Csúcstávolság: 350 mm.

Elforduló átmérő az ágy fölött: 210 mm.

Főorsó furat: 18 mm.

Tokmány: Három pofás, átmérő 100 mm

Főorsó kúp: Morse3.

Szegnyereg kúp: Morse2.

A gép méretei:

Hosszúság: 940 mm

Szélesség:  490 mm

Magasság:  400 mm

súlya kb.   120kg

Ára 130000Ft

boylees

Bocsánat rossz helyre ment nem ide akartam ha van moderátor kérem javítsa.
Köszönöm.

ht0cjk58i

És mennyire jó a HYD-500-as, használható rendesen?Értem ezalatt, hogy nem 1 kis kinai?

ht0cjk58i

Helló. Egyéb tartozékok vannak hozzá? Számla képes?

7cim5mm0

Egy dolgot azért nem értek ezen a fórumon:
Valaki veszi a fáradtságot, hogy elkészítsen egy apró kis pöcsölős alkatrészt, és ennek ellenére még akad olyan ember aki a saját igazát bizonygatja, és kritizálja a másik munkáját?
Szerintem akkor szóljon be akárki is zozo-nak, ha az általa elkészített darab mellé teszi a sajátját, ami jobb.  
Addig meg tessék hallgatni.
Én megkaptam annak idején (szerintem megérdemelten) egy vitában , hogy akkor okoskodjak, ha bemutattam valamit, amit én készítettem. Ebben az esetben mi is a helyzet?
Természetesen az építő jellegű tanácsokat mindenki szívesen fogadja, de a persely kapcsán szerintem ez már azon túlment!

7cim5mm0

Mielőtt még sértően fognád fel, azért gondolom így, mert ha saját magad összerakod a kép alapján, akkor biztosan megfelelően fog működni.
A körmök lehet, hogy azért nem kapcsolódnak, mert az egész ékszíjtárcsa arrébb van, vagy a kapcsolóvilla rosszul van beszerelve.

boylees

Alap tartozékok pár darab cserekerék,állócsúcs,tokmány nagyjából ennyi.
Nem számlaképes.

xkbv3nx0d

hát igen, sajnos nem mi raktuk össze... de most legalább szét lehet szedni ismét... amúgy tényleg minden ki van benn cserélve normálisan, meg a műanyag fogaskerekek is újramarva fémből, alig van hangja az egésznek... de ez zavart hogy valami nem stimmel