Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

El tudom képzelni, mert neked ez hogy menne ? Ez egy motor tengelyére egy nagyobb furatú kereket akarnék rátenni ami van ugye és azért gondoltam erre. Bár lehet mindegy ha vennék olyan furatú kereket inkább, csak mivel a posta is, ha valami boltba rendelek elég tekintélyes mindjárt nem annyi a végösszeg amit el tudnék képzelni, azért gondolkodok más megoldásokon.

j5w5hm2k6

A pici EMCO-mon simán mennek az ilyenek.

s7manbs8

Ja, ilyen csipsz csupsz ügyekkel, nem fordulok rögtön a professzor urakhoz. :) Azért Tibornak is elég élesen vág még a kis buksija. :)

svejk

Majd Debrecenbe jövet vagy menet megállsz Kisújjon. :)

Csuhás

Ha megnézed az A és B kar elvileg 4 lehetséges kombinációjából adódik ki a 1:1 az 1:8 a reteszelt és az üres állás. ( A géptábla csak az első kettőt mutatja ) A korszerűbb gépeken az első két állást összehozták 1 kar két állására. ( Közbülső kar helyzetben ott is lehet ürest állítani.  )

KoLa

Egy kiragadott rész, az hogy van?
Nekem a teljes megoldás a jó! ez valami olyasmi mint a Mach3 kütyü menetvágásra?

svejk

Mekkora az a kerék? Nem lehet már felfúrni és szabványos méretű csővel perselyezni?

279nwbpsa

Orsószekrény jobb oldali kétállású kar fel,
orsószekrény bal oldalán lévő kétállású kar hátra.
Ez lassú fokozat.

xkbv3nx0d

na hát holnap próbálkozok még vele, megnézem milyen, hogy tényleg el bírom el forgatni valahogy kézzel, mert a motorot nem szívesen kapcsolnám rá...

vjanos

Én is erre gondoltam, csak nem mertem beírni, hátha az nem "halálpontos" :D

keri

Oda a réz a legjobb.

Az a baj, hogy ehhez tényleg precíz illesztés kell, hogy működjön.
Ha ilyet kell csinálnom, mert azért ugye raktam már fel fogaskereket motor tengelyre, akkor apránként közelítve, csiszolgatva a konkrét tengelyhez illesztem, tehát nem látatlanban, abszolut pontosságra törekszem, mert ahogy Tibor mondta, arra nincs eszközöm.

Az a tengely amit neked akartam csinálni jóval egyszerűbb. 1-2 század pontosság kell ott ahol a csapágyak vannak, ezt még megoldom túl nagy macera nélkül átmérőben, de azon felül tizedes pontossági hiba sem zavarna téged azon a helyen.

KoLa

Tibor! Kecskemeat felé gyere!

svejk

Jajj..., nehogy a hülye viccem miatt ráindíts!!!

svejk

Nálam már volt kétszer is! [#crazya]

keri

Egyébként valószínűleg úgy csinálnám, hogy megfúrom sima HSS fúróval az 5-ös lukat ami jó esetben 5,05-5,1 lesz. Ennyivel nagyobbra esztergálom a külsejét és behasítom. Ha nem megy rá akkor csiszolok rajta egy kicsit.