Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Csináld meg századra MÉRET ÉS ÜTÉS pontosan a teljes hosszra, aztán majd rájössz. Mellesleg nem írtam, hogy nem lehet megcsinálni.

s7manbs8

Azt meg úgy, hogy fúrsz egyet, utána meg két csúcs közé befogod. Legalábbis úgy egytengelyűbb lehet valamennyire.

KoLa

Ezt felejtsd el! ebben a méretben!

Béni

Esetleg tüskén meglehet, persze kérdés, hogy a halál milyen pontos ... [#nevetes1]

keri

Nem nagyon olvasom az esztergálás topikot, szóval oda írjad ahol felajánlottam neked :)  
Halálpontosan nem tudok fúrni ilyen vékony lukat, csak annyira amennyire a HSS csigafúró pontos. Ilyenhez dörzsár kellene.

És az is túlzás hogy szeretek esztergálni :)
Csak felajánlottam hogy csinálok neked egy tengelyt a 3d nyomtató extruderhez hogy ne szenvedj, nem azt hogy epekedve várom a szívatós munkákat amivel egynapot elszopok, hogy legyártsak egy 20 forintos alkatrészt :D

Apám is hozott egy rajzott, hogy esztergáljak acélból egy mütyürt, aztán kiderült, hogy bútorlap csapoláshoz összejelölő tüske akar lenni, szóval bementem a praktikerbe és vettem neki egy készletet.

000000000

Csak ötletem van, pl. gondolom van neki pár 5-ös tengelyű motorja, aztán van neki pár 6.35-ös furattal ellátott fogazott szíjtárcsája, vagy akármilye, és a kettőt szeretné rip-ropsz egymásra "cuppantva" illeszve szerelni.

xkbv3nx0d

na úgy néz ki megvan a prücök a szánmnozgatás nehezéségére... túl feszes a hézagolás a szán és az ágy között, minimálisan de sok, megoldva.

még egy kérdés E1n-el kapcsolatban... az orsószekrény jobb olalán van egy 2 állású kar, ami a leírás szerint áttétel kapcsoló.
Na már most nekem ha az alsó állásban van akkor ok, ha átrakom a felsőbe akkor lereteszeli a főorsót, kézzel nem tudom forgatni...
Ez így normális?

KoLa

Lehet hogy így van!csak nem mer szólni az esztergályosának hogy mi a probléma![#hehe]

svejk

Több szalonnát reggelire és akkor azt az 1:8 körüli áttételt is vissza tudod hajtani. :))

Csuhás

Ha jól emlékszem az úgy normális. Azon a gépen két kart kel átrakni a fordulatszám váltáshoz.

KoLa

xkbv3nx0d

a gépkönyv szerint, ami tőled töltöttem le, azt írja... hogy van egy fokozat a motorban, elektromosan, van a fokozat állító tárcsa, van az orsószekrény bal oldalán egy közvetlen kapcsoló a körmös tárcsához és még egy kart mutat a leírás, ami elvileg az orsószekrény jobb oldalán van...

000000000

Más téma.
Kár, hogy messze vagyunk egymástól.
Csináltam egy szuper kis menetkészítő szinkron applikációt kiragadva a CNC esztergavezérlőmből ezt a részt, megnyalnád utána mind a 10 ujjadat, és minden mást elfelejtenél.:) Hagyományos gépen is csak ripsz-ropsz feldobsz egy mini X, Z motoros menetkéstartót, aztán már mehet is a kúpos menetgyártás.

j5w5hm2k6

Ha ezt az 5-ös furatú 6,35 ös külsővel 20 hosszban rézből megcsinálnám az jó lenne?

s7manbs8

De olyat is lehet csinálni, hogy kifúrod, utána beledugsz egy olyan méretűt ami kijött, hogy ha essen össze majd utána esztergálod a külsejét pl. Persze sok munka minden ha a feladat nehéz, nyilván nem éri meg pöcsölni vele. :)