Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

A magméretet nézd. Tahát az orsón a belső méretet (átmérőt) az anyán pedig szintén a belsőt, azaz ami erre kéne, hogy felfeküdjön. Ha stimmel, akkor jó lesz rá.

jani300

Úgy egyébként , bocs ! Azt hiszem ma túl sokat ültem a gép előtt :(

6rk75uezn

vomberg köszi,jani300 nincs miért.

7cim5mm0

Én látni vélem a maradékát. :) Ha jól megnézed azt a menetet, annak nem 90°-os egyik oldala sem, ebből gondoltam, hogy trapéz lehetett, csak megkopott, de lehet hogy a kép csalóka.

6rk75uezn

Mindjárt csinálok róla mégegy képet,mert az előzőnél a 17mm volt az előtérbe helyezve.

Csuhás

Magam biztos vennék az itt gyakran kínált trapéz orsóból és bronz anyából egy azonos menetemelkedésű párost és azt szerelném be. Az precíz megoldás volna.

rguiu943h

Sziasztok!
Esetleg valakinek nincs elfekvőben 500-as műszerész esztergához használható kéziszán és csere kerék szett?
Nekem FERM-MD500 van, de ahogy néztem a most kapható Hyundai HDY-500 is ugyan olyan.
Esetleg ha valakinek lenne valami írjon.
pixy@vnet.hu
üdv
PIXI

smalla

Sziasztok, vállalná valaki egy cső esztergálását a következő paraméterek mentén, (majd megrajzolom normálisan, most csak, hogy lássátok miről lenne szó) 42mm külső átmérő, 30-as belső átmérő, egyik végén metrikus külső menettel, másik végén birodalmi belső menettel, a külső palástban van egy lépcső, az egész kb 250mm hosszú. Ez egy behúzó cső lenne 5C patronhoz az esztergámra, csak én ekkorát nem tudok befogni.  

Köszi

6rk75uezn

Ezen a képen kicsit jobban látni hogy nem trapézmenet.Úgyhogy marad a legyártatása.Jelentkező rá?

Révész Richárd

Nem lenne egyszerűbb kicserélni az orsót is 18x4-es trapézra?
A Powerbelt-nél 4169.-Ft+áfa 1 méter.

7cim5mm0

Rendben, meggyőztél, valóban a kép volt csalóka. :)

xkbv3nx0d

keresnék e1n vagy ean1000-es esztergát megvételre, nem baj ha kicsit reparálni kell, de nem magamnak akarom megépíteni a csupsz vázről!

jani300

Az ADOK -KAPOK -ban nemrég írkáltam egy e1n -ről ...

s7manbs8

Fejlődött az eszterga koncepcióm:

http://kepfeltoltes.hu/140215/PICT1875_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

fakukac

Az enyém is fejlődött picit!
Így már sokkal stabilabb a keresztszán. Mindkét oldalt meg lett csinálva!http://kepfeltoltes.hu/view/140215/20140214_205451_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>keresztszán