Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

Elég a 1,5 vagy 2D a menetnek, de a könnyebb menetfúrás miatt célszerű, és kézi menetfúró készlethez szükséges is hosszabb furatot készíteni, ha van elég hely. (gondolom nem áll rendelkezésére zsákfurathoz való menetfúró)

7cim5mm0

Az attól függ, hogy milyen szilárdsági osztályú a csavar. Egy sima bilivas 5.6 csavart a 1,5 D menethossz is megtartja az öntvényben.
Az viszont számomra nem teljesen tiszta, hogy melyik csapról beszélsz, gondolom arról amelyik a mozgató orsót fogja a házba. Valóban vékonynak tűnik, de gondolj csak bele, hogy csalóka a csavarok terhelése a talpon, mert ott már nem csak a báb pofáin ható erő, hanem egy járulékos nyomaték is hat. Persze még emellett valószínű hogy két M6-os csavar is megtartaná, de ekkor jön a megfelelő szilárdság után a kellő merevség kérdése.

7cim5mm0

Az M10-es csavarokkal biztosan jó lesz, ha van elég hely a menetnek, meg a csavarfejeknek, bár én nem tennék tönkre egy E3N bábot emiatt. :)

kuv5p7226

Inkább marok neked méretre egy megfelelőt, de ne fűrészelj már szét egy vadi új bábot! :-)

000000000

A kép csak illusztráció. Tulajdonképpen ugyanilyen van nekem csak nem ilyen szép állapotban de nagyon nagyon keveset volt használva. Ez a talán bronz?? csúcsokon látszik is. A mondat első fele komoly ????[#beka2]

000000000

Hidd el nem szívesen vágnám szét de igen sokszor jó lett volna már egy báb. A főorsó csak 23mm áteresztésű. Szóval igen kicsi. Most 160as tokmány van fent a gyári 100as helyett. Így a kicsivel nagyobb pofák végett jobban támasztanak a pofák de a hosszú anyagoknál ez már kevés és nagyon kellene már egy báb.

Próbáltam neten keresni ehhez valót de nem találtam. Így olyat kerestem ami méretben a legjobban megközelíti a géphez való méretet. E3N bábra esett a választás. De átalakítás nélkül nem fog menni.

kuv5p7226

Rajzold meg a kontúrját. A 20-as vagy 25-ös alu már pokoli merev tud lenni.

Ezeket egyrészt a sorozatgyártás miatt csinálták öntvényből, másrészt pedig a komoly terheléseknél jobban csillapítják a rezgéseket mint egy "natúr" acél. Kis gépre szerintem bőven elég merev az alu is.

000000000

Az az email címedre írhatok-e a részletekkel kapcsolatban ?

000000000

Szia, lehet öntvénybe is menetet fúrni.A legjobb megoldás, ha ha úgynevezett Helicoil menetes betétet teszel bele, igaz, ehhez kell spéci menetfúró. Amúgy én is hasonló gonddal küszködök, bábot keresek kis gépemhez. Nincs sehol, így terveztem egyet, s legyártatom fusiba báb

000000000

Sajnos nem jó a link [#fejvakaras]

kuv5p7226

Persze, írjál.

Tényleg megcsinálom.

Ha sempai kolléga is beteszi a rajzot, ki lehet találni valami okosságot.

000000000

Sajnos a tervet nem tudom beilleszteni, de szívesen elküldöm, ha kell, van mozgó és álló báb is

000000000

Hogy lehet beilleszteni a képet? az url-el nem megy

000000000

Az email címemre is elküldhetted. Én úgy szoktam hogy a www.imagebam.com oldalra feltöltöm és amikor feltöltődött akkor a "BB-CODE" linket csak beillesztem ide és kész.

000000000