Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

t62d6ha2b

Szia!

Nagyon szép lett! Látszik, hogy szívvel-lélekkel csináltad!

Legyen nagyon jó egészséged, sok szabadidőd a használatához!

Révész Richárd

Irigykedve nézem a képeket.
Az enyém sosem lesz ilyen állapotban.
Gratula!

u3xrz0cut

TROMF22

Úgy látom az apró részletekből, hogy ez az akis gép, amit a mult héten vettél "topcsigabi"-tól.
Nagyon rákapcsoltál!  
Szerencsés a kis masina, hogy hozzád került.[#worship]

fakukac

Köszönöm szépen! [#worship]
Minden újra marva, orsók cserélve, új tengelyek, lecsiszolva minden, szóró-gittezve, alapozva, színre fúja.
Ma meghoztam az asztalnak valót is, felszabdalom, és remélem a hétvégén már azon lesz a gépecske!

Szerintem újabb 50 évre hadba lehet állítani...  

[#eljen]

fakukac

Igen, szerencsére a nagy munka már kész volt mikor hozzám került a gép, nem az én érdemem, viszont nagyon örülök neki, hogy egy kis csinosítással én is hozzá tudtam tenni egy kicsit![#wink]

KoLa

Egy hét alatt elég szép munka! minden része megtusírozva!

KoLa

u3xrz0cut

Milyen festékkel festetted?

KoLa

Na! ez engem is érdekel![#eljen]

TROMF22

Akkor nagyon jó szimatod volt.
Csendes figyelő voltam a VAT.. a hátterében.
Nagyon frissnek tünt a hántolás egy ilyen koros masinán. Érdekes, hogy másnak nem mozgatta meg a fantáziáját. Talán a lapos szíjtárcsák miatt  "ósdinak" hatott.

Csuhás

A szegnyereg talpa az ágyazat ferde felületeire is támaszkodik, viszont a szánoknál úgy látszik mintha csak az ágyazat tetején feküdne fel. Miért ilyen?

KoLa

Én úgy nézem, ez olyan mint egy faeszterga! Valahová lerögzíted a szánszerkezetet, és onnan kezdve tudsz keresztszán - kéziszán stílusban esztergálni!
Nincs rajta semmilyen mellékhajtás! ez egy kézi eszterga!
Nekem tetszik!

u3xrz0cut

kaptál választ?

Csuhás

Nekem is tetszik! Egyébként az ilyen szerkezetű gépekkel még menetet is lehetett vágni a szán kardános hajtásával.  

http://www.lathes.co.uk/hjorth/img0.gif" border=0>