Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hostya

Nekem volt régen egy orosz (ipari)hűtőgép kompresszorom, azon volt ilyen ékszíjtárcsa.
A tárcsa másik oldalán meg "könnyítő" furatok voltak a "T" talpánál...
Valószínűleg © andrasbsl jól gondolta: "Talán azzal van kicentirozva a kütyü amit hajt"-ott eredetileg...  :)

s7manbs8

Lehet a Ford T modell motorból való az alkatrész ?

000000000

Lehet az öntőműhely ilyen sablonnal dolgozik,kicentírozni meg a szokványos háromküllőset is kell.Rezonancia miatt az asszimetrikus viszont jobb véleményem szerint.

andrasbsl

Ja hogy ez lenni eszterga? Sorry.

Vetesi75

Azok a küllők szerintem nem T-alakban vannak, hanem csak a forgás síkjához képest ferdén helyezkednek el. (egy kúp palástján egyenlő osztásban) Nagyon emlékeztet egyes keleti teherautók kompresszor szíjtárcsájára.

TROMF22

Gondoltam nem árt egy kis pezsgés…
Nem csalódtam bennetek :)

A kompresszorból menekített alkatrésznek van szerintem a legnagyobb valószínűsége.
A kiegyensúlyozatlanság  -ellensúlyként-  ott még funkcióval is bírhat. Mert én továbbra is T-nek látom.

svejk

És amikor ráhegesztik a satupofát az öntvény satura, mert kiszakadt az eredeti menet?[#gun]

54ip3ywec

Köszi ŸAlex63 ! Legalább mostmár értékelem az Orosz ipart,nem is gondoltam rájuk .
Ezt a gépet 1985 körűl használtam elősszőr, de azóta is stabílnak tűnik az orsócsapágya pld.  
Ha nem is nyugati gép, de nem rossz.
Már ezért is megérte a képet feltennem.
Köszi.

jani300

Hát ha egy evvel a módszerrel "felújított" satut találok a méh ben ,azt nagyon tudom utálni . Pláne ha egyébként tetszene .Egyébként a 125 ös satumon amit két darabból illesztettem össze ,az álló pofa be van hegesztve , és még midig a helyén van . Nem én követtem el !

000000000

Ha ez az ékszíjtárcsa más szögből lenne fényképezve,akkor háromszög lenne a közepe.
Az agyhoz képest a külseje meg van "húzva" kifelé tengelyirányban. Optikai csalódás.

54ip3ywec

Hát a tokmánykulcs biza nem mindig repűl, de csúnya munkát tud végezni a gépben is! Láttam a tanműlyünkben remegő gépet mert nem repűlt ki, viszont a gép szinte ugrált az erőlködéstől,mert az okos diák ráindított a gépre lassú fordulaton.
Hát remegett bele az emelet is a talpunk alatt, nagy gépvolt ! Soha nem felejtem,mert én rohantam oda kikapcsólni .  
Azóta is dühös vagyok ha a tokmányba hagyott kulcsot látok. A falba, vagy fejbe ált kulcs sem áll jól !!

TROMF22

Igen, az agy "jelentős" kíhúzása magyarázat lehet az optikai csalódásra.  
Orosz konsztruktőr lenni felmentve.

TROMF22

És hogy ki ne hagyjam az eső megfejtőt! [#worship]

Csuhás

TROMF22

Tovább böngésztem az orosz oldalakon.
Találkoztatok már egy ilyen ügyes kis segédprogrammal?
(Ha lerágott csonk akkor elnézést.)
http://cnctar.hobbycnc.hu/TROMF22/Technologia/RU%203640807%203%20pofa%20kipotolva.gif" border=0>