Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

6rk75uezn

Tehát nem Mk2?Elhiszem hogy a Rhöm csúcs jó de csak azért kérdeztem mert kiváncsi voltam melyik a jobb,és van egy Magyarom is és egy Skodám is és nem tudtam melyiket hagyam meg.
Egy másik kérdés,milyen gyártmány ez az Emco?Lenne egy 160-as tokmány ami Emco de csak a forditó pofái vannak meg,olcsónak talállom de ha nem talállok hozzá pofákat akkor nem sokat érek vele.  

smalla

Az EMCO osztrák. Az alkatrészek aranyárban vannak hozzá. Én már csak tudom egy EMCO 320-as CNC gép boldog tulajdonosa vagyok :). s lassacskán működni is fog végre.

6rk75uezn

Akkor ez kilőve,nem hiszem hogy talállnék hozzá pofákat.Köszi.

s2k5ycubj

Mi a gond vele? Én egy EMCOturn 360-as boldog kezelője és szerelője voltam egy évig.

smalla

Azon kívül, hogy mikor egy éve kb megvettem be se lehetett kapcsolni?
Most már csak egy hibája van, amire nem tudok rájönni. Az alaktrészelkapó nem nyílik ki valamiért. ha kézzel ráadom a delejt, akkor működik, de overstore-ból nem hajlandó, és programból sem. a PLC-hez meg annyira nem értek, hogy lássam belőle mi is hiányzik neki.

s2k5ycubj

Az neked nem hidraulikus,mert a másikon az volt.

s2k5ycubj

És milyen vezérlő van rajta? Csak nem siemens 810?

smalla

810t GA1, már én angolosítottam, mert németül nem értek.
Egyébként pneumatikus.

smalla

Most, hogy így gondolkozom rajta, van még egy bajom: Az X0, az nem 0-ban van hanem kb 2mm-ben.
Ez persze szerszámkorrekcióval orvosolható, de nem kellene ennek 0-ban lennie? (Ha berakok egy fúrót a tartóba és elküldöm 0-ba, az fúrótörés lesz, ha x2-be küldöm, akkor meg furat.)

s2k5ycubj

Fel kell venni a gépi nullpontot újra,vagy módosítani és jó lesz. Van leírásod hozzá?

smalla

Igen van hozzá komplett leírásom, de ilyet nem találtam benne.

smalla

És honnan tudom, hogy hol a gépi nullpont?

s2k5ycubj

Nem emlékszem pontosan hogyan lehet bemérni,de a referencia pont felvételekor kiírt értéket kell módosítani a vezérlőben. Amit újratelepítéskor is meg kell adni. Ha két tengelyes a géped,akkor két adat van megadva mikron pontossággal kifejezve,ha valamiért elállítódik a gyári referencia,akkor át kell írni az értékét,de nagyon ésszel! 3000 vagy 5000 körüli plc paraméterek között keresd. Ha van újratelepítő papírod hozzá abban fel van tüntetve az értéke és telepítéskor át is kell állítani az értékét a gyárilag megadott értékre,ha valamiért módosult a gépgeometria akkor korrigálni kell.