Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia, fúrószárral nem tudsz fúrni, csak fúróval. Ha már csak a szára van, dobd el. A fúrószár lágy anyag, hőkezelve sincs. Vegyél elő egy fúrót, fémcsigafúrót. A luk az lyuk, és az ember fenekén van.  :)

ywrxkjjky

Tehát Hss anyagot lehet fúrni Hss anyagú fémcsigafúróval!?
Az utóbbiban egyetértünk :D

000000000

Igen, ha a munkadarab nincs edzve, vagyis lágyítva van. De nagyon kell tudni (pontosan ) fúrót köszörülni, és ha kezd nyikorogni akkor újraélezni.

000000000

Hosszabb távon, vagyis több furatot alkalmasabb a keményfém. (persze fémcsigafúró, nem kőzetfúró...   :)

ywrxkjjky

Köszönöm a segitséget!

000000000

Üdv mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogy hol találok egy táblázatot , vagy egy olyan könyvet, letölthető fájlt amiben benne van a ma használatos alumíniumötvözetek és azok tulajdonságai, jelölésformák?
Régebbi könyvekben sok ötvözet nincs benne, neten meg nem nagyon találok megfelelőt...

000000000

Szerintem az amari.hu-n nézelődj, vagy efunda.com.

000000000

A lakatszekrény hátoldalán van ez a fogaskerék. Ez kapcsolódik a fogasléchez. Képen látni, hogy jelentős, több mm mozgása van szerelt állapotban seeger biztosítógyűrű felrakása után:

http://kepfeltoltes.hu/131021/fogaslec_fogaskerek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>E400 fogasléc fogaskerék

Elméletileg el nem tűnt innen alátét, mert mindent külön-külön drótra fűzve tároltam. Azt sajnos nem néztem meg, hogy szétbontás előtt volt-e ennyi holtjátéka.  
Rakjak távtartó gyűrűt, vagy ez így normális?

Lassan elérkezik az idő és le kell vennem a zártszelvényekről a gépet. Milyen lábakra állítsam ami könnyen elkészíthető, állítható szintezéshez és megfelel ide? (2.8t)
(Beton alapzat rendben van, de kizárt, hogy fúrom.)

andrasbsl

http://youtu.be/RUnM3CPKubw" TARGET=_fnew>Végülis esztergál...

Csuhás

Elég nagy a kotyogás. Ha a fogasléc és belül a fogaskerék is jól kapcsolódik mindkét helyzetben akkor maradhat. Egyébként tegyél be egy megfelelő gyűrűt. Mi határozza meg a tengely helyzetét? Esetleg egy kúpos szeggel szerelt alkatrész? Nem azt raktad fel fordítva? Mondom mindezt úgy hogy nem ismerem konkrétan ezt a gépet.

000000000

Mint kiderült ez így jó. Belül egy kapcsolódó fogaskerék tövénél egy támasztó felület adja meg a pozíciót. A külső fogasléc fogaskerék és a belső ennek megfelelően áll be.

Géplábakra nincsen senkinek ötlete?
Ma adtak 4db lábat ingyen. Két egymásba fordított harang, köztük gumi. A felső harang homlokfelületében pedig állítható M24-es lábak.  
Jó lenne, csak éppen a köztes gumi hiányzik. Ezt össze lehetne hozni valahogy, vagy más legyen?

Csuhás

Vághatsz bele gumikorongot, de lehet hogy egy wc pumpa gumija is beleszabható. Nem fogod gyakran pakolgatni a gépet, így nem gond hogy nincs egybevulkanizálva.

000000000

A korongot úgy érted, hogy összerakás után a kúpos felületek közé kerüljön? Ha igen, akkor nem fog hullámosodni a kisebb átmérőnél lévő fele?

Még gondoltam olyanra, hogy leszúrok 4db egyforma vastag fibroflex pogácsát és ezekre kerülne egy "fenekelt cső" amibe érkeznének a menetes állítható csavarok. Csak itt a talapzattal közvetlenül a fibroflex érintkezne. Ez nem tudom mennyire problémás?

Csuhás

Nem tudom milyen arányai vannak a kúpnak, de akkora erő fogja összenyomni hogy szvsz ki fogja tölteni a gumi a helyet.

000000000

70fokos kúpok vannak. Biztosan igazad lesz. Alaphangon is 2.5t már szépen tud vasalni. Köszönöm az ötletet!