Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

A félgömbfejű a dugattyú azt nyomkodná egy excenter (remélem)

jani300

Már itt is lehetett sejteni hogy a lakatszekrény olajozásáról írsz .
Több gépben is van ilyen , egy vájatba vagy tálcába felnyomja a szivattyú az olajat , és onnan gravitációval folyik az olajozási helyekre , vagy mindenhova van külön kis cső .

000000000

Külön csövek nincsenek, de az sem tűnt fel szerelésnél, hogy felülről bárhova is vissza tudna folyni az olaj. Holnap ez is kiderül. Lehet kell gyártanom egy új dugattyút majd a kopás miatt.

Amúgy úgy néz ki, hogy az alsó és felső csonkban is van 1-1 golyó. Így összeáll és biztosan dugattyús szivattyú lesz. Csak kár, hogy tele volt ez is olajsárral. A felmenő cső is, amit még nem tudom hogyan tisztítok. Lehet csere lesz. Egyedül a dugattyú végénél lévő excenter nem rémlik egyáltalán. Viszont kell legyen, különben mitől kopott volna a félgömb fej.

jani300

A hosszán kézikerekét nézd meg , az EAN-nál az mozgatja az excentert.

595852ar

"felmenő cső is, amit még nem tudom hogyan tisztítok"

Levegővel?

000000000

Az a baj, ahogy néztem alaposan telenyomta olajsárral. Persze a remény hal meg utoljára és amúgy is lehet kapni ilyen csövet valami klíma boltban. (:

jani300

Nekem sincs jobb dolgom :(
Letöltöttem a gépkönyvedet !
A szánszekrényben van a dugattyús olajszivattyú .
Fel kell adjam nem látszik a rajzokon mi mozgatja , vagy csak béna vagyok . De most már bosszant hogy kifogott rajtam .

Dakota25

Nem lehetséges, hogy kézi működtetésű? Oldalról a nagy gombbal?
Sok gépen akad kézi szivattyú a lakatszekrényen. A munka megkezdésekor kell párszor kézzel megnyomni. Itt lehet, hogy az olajsár miatt elakadt a működtető gomb.

jani300

Lehet kézi működtetésű ! Pláne ha van nagy gomb :)
Pont az egyik leghíresebb Magyar gépet nem ismerem :( Mondjuk mindha befele nézne a dugattyú ...
Ma megkérdeztem egy ismerősöm azt mondta nem kézi olajozású . Az MVE biztos kézi szivattyús azt reggel megnéztem . De megyek fát vágni, készülök a télre , ha már tegnap másnak is javasoltam :)

Dakota25

Ez valójában nem is kézi olajzás - tulajdonképp szóró. A kézi szivattyú csak az állás során lecsorgott olajat viszi fel induláskor, utána már a vályúban "gyűjti" a szórt olajat és csorgatja a szükséges pontokra.

jani300

Igen belemerülnek a kerekek az olajba ,és felhordják . De tényleg mennem kell .[#integet2]

000000000

A vonóorsó forgatja az excentert,(ezen keresztül megy az előtolás), ami mozgatja a dugattyút.Olyan rajz nincs a gépkönyvében az E400-nak ami együtt ábrázolná.

000000000

Annyival kiegészíteném, hogy egész pontosan a vonóorsó csigacsavarház végén van egy ferdére mart oldalú gyűrű. Többi ahogy írod.

000000000

Táblázatot keresek, hogy a K10, -20, P10, -20 késjelölések egész pontosan mit is takarnak. Tudnátok linkelni, vagy leírást adni?

ywrxkjjky

Sziasztok!
Megtudnátok mondani,hogy szerszámacél laposanyagba milyen anyagú fúrószárral lehet furatot késziteni?
(mert luk csak egy van!:)