Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Ezt ki fogom próbálni. Csináltam már egy-két darab felfogó tüske féle dolgot magamnak, de a kéziszánnal elég rossz felületet sikerült esztergálni.

nvnshmpmn

Ja, azt persze nem tudom így fejből, hány fokos a 2-es morse kúp.[#circling]

nvnshmpmn

Az csak 1 fok 25 perc 55 másodperc. Akkor lehet.

nvnshmpmn

Pontosabban 1 fok 25 perc 50 másodperc.

KoLa

Nem ültettem bele golyót, a forgócsúcsba egy hasonló került mint ez, de azt nagyon elraktam valami jó helyre!

000000000

Csinálni kell a szegnyereghez egy állítható oldalt eltolható a végén golyóval ellátott csúcsot és akkor nem kell a szegnyerget elállítani.

KoLa

Tényleg! ez eszembe sem jutott!
De időben nem jól jön ki, ha csak hébe-hóba kúpolunk egy ilyen cuccot csinálni!igaz egyszer kell csak jól megcsinálni!
Dehát' erre (is) találták fel a szegnyerget! el lehet tolni oldalra és nagyon stabil!
[#nevetes1][#wave]

vjanos

Elsőre az enyém is "prizmán ül". De nem rendesen, hanem csak úgy fél seggel :D
Azaz a főorsóházban levő V alakú kivágás egy picivel nagyobb, mint az ágyon levő vezető rész.
A tokmányba fogott rúddal elég látványosan tudtam előre-hátra mozgatni de fel-le nem. Ebből én úgy gondolom hogy csupán a csavarok megtépése nem húzza helyre az egész dobozt :(
Ma már nem megyek ki hézagmérőzni, de holnap megnézem mennyi a rés.

Egyébként több helyen, fórumokban, valami hasonló kaliberű EMCO eszterga doksiban is olvastam este hogy ezek NEM fekszenek fel a prizmára. pl:

"Under NO circumstances must the headstock touch the Vee's. If it does, adjustment becomes virtually impossible. I suggest to mill the cutouts in the HS base larger if there is any chance they can touch the V's. As a hint, the Austrian Emco C8 has a gap of some 1mm between the HS cutout and the large bed Vee."

3m9kaxws5

Az előbb kérdeztem valamit a kezdő vagyok fórumba de ott vita folyik. Ezért próbálkozok itt.
Hogy tudom megállapítani egy fogazott szíjról hogy milyen fajta? 450x75 van ráírva.  
Persze az tudom hogy 450 hosszú és 75 fog. Rajzolni szeretnék hozzá kereket és ahoz tudnom  
kéne a típusát. Ez egy Audi fogazott vezérmű szíj. Nem találom sehol katalógusba.

KoLa

Nekem is Audi vezérmű szíj hajtja az eszterga Z tengelyét! én ezen nem sokat gondolkodtam bementem a Bárdi-autó egyik boltjába Szolnokon  és elmondtam hogy mit akarok , a boltos kicsit nyomogatta a számítógépet aztán elment hátra a polcok közé!
Amikor visszajött hozta a bordás kerekeket, 2 nagy egy kicsi, és a hozzávaló szíjat ami hosszban megfelelt!a megadott tűrésen belül!

sufnituning

fisrcxuk3

Bocs,hogy bele vau ;Nincs szerintem  avval a megoldással semmi baj, csak azt a tengely mindkét végén  el kell játszani,két mérőórával!

ywathzay

Egy napig nem olvas az ember és annyi hozzászólás a topikban mint égen a csillag...

Y Csapágy "talpa" egyben szimering ház lenne belőle, mármint erre ül fel, és a PP-ben van a szimering. Remélem érthető.

000000000

Üdv, van eladó esztergalapkám! (SANDVIK, KENNAMETAL)
20 db oldalazó ! és 10 db 45fokos !  
ár megbeszélés tárgya!  
képet küldök emailben!  
12elado12@mailbox.hu

4um5b65d

Egyszer úgy 2 éve, mind az 5000 fórum felhasználó kért valakitől email-ben képeket meg árakat.
Szegény hirdető még most is azokat postázza. :)