Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egyszer már össze volt rakva egy nagyon gyenge vázra egy esztergának látszani akaró tárgyam, de azt inkább szétszedtem, mert jobbnak látom egy gyári valamit inkább venni, amit kicsit lehet alakítani, de az alapja meglegyen rendesen.

s7manbs8

Ja, nő is rokkával az igazi a férfinak is kell valami, amivel keménykedhet. :)

595852ar

Igen egy gyári az mégis csak jobb, bár a lathes.co.uk oldalon láttam olyan épített esztegát, hogy hanyattdobtam magam, azonnal. :)
Sőt tettem arra az oldalra én is egyet aami épített volt, igaz egy gyári volt lekoppintva.

595852ar

Nekem van most egy épített esztergám ami elég jónak tünik, de a vázat gyengének látom.  
Azt eszeltem ki, hogy csinálok egy zslut és egyszerűen bevasalom és bebetonozom.
Az amerikaiak ezt hivatalosan csinálták a IIVH után, nyersanyag hiány miatt és bevált. ;)

595852ar

595852ar

Ha kicsi a cerka, legalább egy kurvanagy esztergánk legyen, nem? :D

595852ar

595852ar

595852ar

595852ar

s7manbs8

Jó nézni. Majd holnap még jobban szétnézek arra fele is.

hostya

Amit leírtál az elméletben működik, de próbáld ki a gyakorlatban.
Lehetőleg NE a géped főorsó kúpján...

Készíts egy hasonló belső kúpot egy 60-as köracélba esztergakéssel, majd szereld fel a szupport köszörűt és simítsd be a felületet köszörűvel.
Ebben az esetben nem kell órázni se, ha nem állítod el a kézi szánt.
Ha ez megvan, akkor számolj be a tapasztalaidról.

Csúcsesztergán köszörülni nem olyan mint csúcsköszörűn..

"Hol rontottam el? "

Ott, hogy nem ellenőrizted a főorsó,és a szűkítő kúpszögét, mert ha az egyik metrikus, a másik meg morse, akkor nem sokkal vagy előrébb...

595852ar

A magyar gép hajtogatható mint a papírkutya, felállítva marógépként funkcionál.

595852ar

"Ott, hogy nem ellenőrizted a főorsó,és a szűkítő kúpszögét, mert ha az egyik metrikus, a másik meg morse, akkor nem sokkal vagy előrébb..."

Jóvanna, ezt hírtelen írtam és megbeszéltük, pontosabban elmondtad nekem, hogy elképzelhető, hogy morse is lehet a kúp. Nem felejtettem ám el.
Amit tanácsoltál azt viszont okvetlenül ki fogom próbálni.
Köszönöm az oktatást! :)

jani300

Hümm ! Miket tudsz írni ! Majd jól eltitkolom hogy van MVE-m is , ezután má !