Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Azért szerintem várd meg a Lesliet, remélhetőleg ő egyből köpi majd a helyes választ választ.

595852ar

Az a helyzet hogy a műanyag olvadáspontja alacsony és ezért, ha nagy az előtolás, esetleg még a fúró sem megfelelően köszörült, bizony nem árt hűteni.

595852ar

Nem, hanem mert egy fát már összeroppantott, igaz az fenyőfa volt és nem mertem tovább próbálkozni. Féltem, hogy tönkre teszem a főorsót vagy a csapágyat.
A melegítést nem gondoltam komolyan, pedig sok mindenre bevált, de ebben az esetben nem alkalmaznám. Neked is köszönöm a segítséget! Szerintem menni fog már. :)

hostya

A további próbálkozások előtt, én le venném a tokmányt a tárcsáról, és megnézném  hogy hogyan is illeszkedik az a tokmánytárcsa a főorsóra.

Aki ezt az EAN-t átalakította siklócsapágyasról gördülő csapágyasra, az egyéb "galádságra" is képes lehetett...  :))

Nem tartom kizártnak hogy a főorsófej sem az eredeti menetes, hanem az is átesett némi átalakításon...  

Persze ez az utolsó mondatom csak tipp...

595852ar

Egy öreg géplakatosé volt ez a gép, aki szgépek javításával foglalkozott a dunaújvárosi vasműben. Remélem tudta, hogy mit csinál a saját gépén.  
Az ötleted tetszik, mert leszerelve talán többet lehet látni, bár szerintem ott nem igen lehet biztosítás.

4um5b65d

Fogalmam sincs, hogy mi történhetett a szegnyergeddel.
Nem is értem teljesen a kérdést.
A fúró ezek szerint kint van a szegnyeregből és a szegnyereg teljesen szabadon tologatható?
Vagy a fúró bent maradt a műanyagban és próbálnád még tovább fúrni ?

595852ar

Szia Leslie!
Érdeklődnék, hogy van-e még az osztófejhez való csiga/kerék párból?

595852ar

Beragadt a fúró és ezért megforgott a hüvelyben, azóta nehezen mozog a nyeregszeg.

robroy007

szerintem elpattant a nyereg vezető tüskéje és most valahol elfordulva nem a horonyban hanem a paláston erőszakolod  

szerintem szedd ki a hüvelyből és akkor minden látszódni fog még a berágás is  
aztán tisztítás, helyre állítás és mehet minden tovább

595852ar

Nem velem történt, csak a Leslienek írtam, hogy én hogyan értelmeztem GB35 Üzenetét. :)

4um5b65d

Megnézem, szólok....

595852ar

4um5b65d

Ott nincs külön vezető stift.
Az anyának van egy nyúlványa ami elég biztosan tartja elfordulás ellen. Nem gondolnám, hogy az eltörne, ahhoz az túl vaskos.

4um5b65d

Alex !

Belegondolva 2 hibára gyanakszom.
Az egyik, hogy kívül a tekerő kereket rögzítő anyát kissé fel kellene lazítani.

A másik pedig az, hogy kopott a belső anya és rámászott az orsó menetére. Ez szívás lenne.

Ha mindenképp szét kell szedned akkor a szegnyereg oldalán van 2db kúpos stift. Ebből csak a stift végében levő két belső menetet látod.
Ezeket a stifteket ha kihúzod egy " magamhoz rángató" -val akkor az egész hüvelyt ki lehet húzni mindenestől.

595852ar

Köszönöm, de ehhez előbb kell vennem egy Tos-t (de szép is lenne) Nem velem történt ez a baj, hanem GB35 fórumtársunkal, 23716-os hsz.