Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Nem tudom, hogy mennyire jók, de ha belegondoluk, ezeken és készültek a jobbak. Meg azért azok az öreg szakik sem lehettek piskóták akik ezeken dolgoztak.
Rengeteg plussz cucc is volt ezekhez, gyakorlatilag bármit le tudtak velük gyártani. Az enyém nagyon öreg de azon bizony semmi sem lóg, lötyög.

595852ar

s7manbs8

Nekem egy olyan lenne jó, ami működik rögtön és nem javítgatni kell, de lehetne ilyen régi valami is pl.

595852ar

Ez az én kis öregem fellelt állapotban. Ilyesztően néz ki tudom, de a kép csalóka, mert nem rozsdás csak koszos. Gépzsirral lekente az előző gazdája és egy nyitott szín alatt tartotta évekig. A szél ráhordta a homokot, meg minden egyebet azért ilyen.

595852ar

Ja, hogy te vennél, értem. 3 ruszkit adtam el mostanában, ha találok valamit okos áron akkor szólok. :)

595852ar

Ez működik de mint korábban leírtam menetvágásra még nem alkalmas és van hozzá néhány tartozék is abban a vödörben ami látható. De ezt nem szeretném eladni, eszmei értéke van. Nincs párja a világhálón és az egykori gyártócég ma is működik. az őseik gyártották ezt a masinát. ;)

http://www.europages.co.hu/WA-RICHTER-S-SOHNE-FRANZ-UND-KARL-RICHTER-GESELLSCHAFT-MIT-BESCHRANKTER-HAFTUNG/bch-EUR-AUT033537-00101-25/informaciok-a-vallalatrol.html

s7manbs8

Nézelődök néha, aztán majd egyszer lehet nekem is lesz, bár nem létszükséglet, de néha tényleg jó lenne, egy ilyen kisebb valami is.

595852ar

Mostanában adtam el három szinte egyforma orosz esztergát, picik, de rendkívül masszívak voltak. 200mm csúcstáv 130mm elforgó átm. és ehhez olyan 50 kiló tartozott. Az egyiken gyári motor volt okos kis feszítővel ahhoz volt komlett patronkészlet kézikés támasz. Szóval ki lehet fogni.

595852ar

Mekkora kellene és milyen tudású?

595852ar

Ilyenek voltak.

s7manbs8

Az a képen mekkora ? És mennyi körül ? Csak úgy kérdezem.

595852ar

A fekete orosz?
80 ért viték el, de volt hozzá, komplett hozzávaló patronkészlet két szegnyereg, egy tekerős és egy ilyen gyormegközelítős pici fúrótokmány, menesztőtárcsa, meg hasonló apróságok és gyári zöld színe volt.

595852ar

Volt behúzószár is, és az orsó másik végébe való, köszörű felfogó is. :)

595852ar

Lehet ilyeneket találni, csak figyelni kell!
Volt egy 3in1 kínaim is a nyáron az maró és fúró funkcióval is rendelkezett.

000000000

Ha visszanézel a 18097-es bejegyzésre akkor láthatod az én 100 éves gépemet is német Weisser gyár készítette.