Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Már felülírtam a képet egy kisebbel, csak nem akar változni!

595852ar

Van egy nagyon öreg osztrák 500-as esztergám, a korát úgy 100 évesre tippelem. Nincs tönkretéve de hiányos. Ezen még menetmásolóval lehetett menetet vágni. Minden menethez külön mesterdarab-pár kellett,ezek hiányoznak, de a helyük meg van. Órákig törtem a fejem, hogy mi lehet az a szerkezet az orsóház végén, rájöttem, aztán találtam is hasonlót a lathes.co.com-on.  
Szeretném az eredeti állapotába visszaállítani, de ahhoz sokat kell még tanulnom tőletek. Vagy sokat kell fizessek, meglátjuk. :)
Majd teszek fel róla képeket.

MoparMan

megviccelt a Linux.
számít a kisbetű-nagybetű.
az eredeti Búvárszivattyú.JPG volt amit a után feltöltöttél az meg. jpg

MoparMan

kijavítottam neked

KoLa

Na sikerült! az volt a hiba hogy az eredeti fájl kiterjesztése, JPG volt míg a konvertáló program jpg-t készített :)))

KoLa

Köszi! akkor azért nem volt meg a nagyméretű fájl amikor én is felülírtam jpg-re[#nevetes1]

KoLa

Az FTP-n csak egy fájlt lehet látni a neten kettőt!

KoLa

Most meg minden ok![#nemtudom]

MoparMan

átneveztem a kisebb fájlt, nagybetűsre, így a régi bazi file törlőditt. egy van csak

KoLa

Revolveresztegákon még ma is használnak másoló szánt menetvágáshoz, ami nálunk a cégnél volt, egy 'russzki', azon kemény ütközőre lehetett menetet másolni, persze csak max 50 mm hosszban!

595852ar

Azt nem ismerem sajnos, amiről meg beszélek arról képet nem találok.

595852ar

Az enyémmel is kb 50mm-t lehetne vágni, mert annyit mozdul a főorsó tenygelyirányba. A keresztszánnal követve a menetet többet is, de az eléggé macerás lenne.

595852ar

Valami ilyesmi.

s7manbs8

De jók ezek a régi esztergák.