Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia !
Mérlegelned kellene a felújításkor ráfordított összeget és a megtérülést , és egyből rájössz hogy ha eladod most ezt a gépet kb 400 -ért és 100 ezret rádobsz már tökéletes állapotút is kaphatsz . Most már a hirdetésekben is látni , hogy egyre több az MVE gép , és ez jövő februárig így is lesz .Nekem is van egy MVE 3000 -es gépem , és kb még 10 darabot tudok ami eladó .
Vaskukac is jól írja , néha ö is jön hozzám .

svejk

Mi lesz jövő februárban?

000000000

Addigra elül a pénzéhség

svejk

szpinya

Hideg? [#idiota]

Dakota25

Szervusz Vaskukac! Köszönöm a választ.
Ha belefogok, mindenképp élni fogok a felajánlott tudásoddal. Jó lenne valakivel, aki ért az MVE-hez egy szemrevételezést, felmérést megoldani alkalomadtán.
Tartok tőle, ez csak tavasszal lesz megoldható, egyéb bokros teendőim miatt.

Dakota25

Szervusz Roland!
Köszönet Neked is!
Igen, ezt mérlegelem épp én is. Az a gond, hogy az e helyett megvásárolandó "tökéletes" állapotúként szerszámpiacokon árult gépekben is lehetnek ordas csapdák, valószínűleg azokra is kéne költeni.
Jelenleg tényleg becsületes kínálat van ócskavas áron. Ahogy Vaskukacnak is írtam, tavaszig kivárok, figyelek, aztán majd kialakul.

7cim5mm0

Szívesen megnézem a gépet, amennyiben nem kell az ország nekem messze eső felébe utaznom. A Szeged-Budapest útvonalon járok, ha errefelé vagy, egyeztethetünk egy időpontot "alkalomadtán".

7cim5mm0

Szervusz!
Esetleg ha EU-630/3000-est látsz eladót, szólhatnál. Nem kell, hogy patika állapotú legyen, ha kopottas kicsit, az is megfelel, csak ne legyen szétbarmolva. Köszönöm előre is!

000000000

Szevasz !
Tudok egyet a keresett gépből . A többit magánba .

000000000

Sziasztok !

Keresek fejesztergát minimum 1500 -as elforgóval és legalább 1200 -es síktárcsával .
Aki tud ilyet kérem keressen meg .

Köszönöm .

df7vv4ry9

helló
mi külömbség  a következö lapkák közt
CCMT 09T3
DCMT 11T30,pontosabban mire hasznalandók,elönyük,hátranyok,gyártók..sandvik,iscar
elöre is kösz a segitséget

4um5b65d

Szinte semmi... :)

- Más az alakjuk
- Az elsőnek 9mm a vágóél hossza , a másodiknak 11mm.

Az, hogy mire használható nyilván már az alakból is adódik.
Az hogy milyen anyaghoz használható, azt pedig a lapka anyaga, a forgácstörő formája és a csúcsrádiusza dönti el.

Én a DCMT-t lényegesen többször használom.

A gyártó megkülönböztetése meg felesleges. Ennek is vannak jó fajtái, annak is.

df7vv4ry9

melyik fajta elönyösebb,mem tudom eldönteni melyiket vegyem meg,mindkettöre jelenleg nincs fedezet

4um5b65d