Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Mér az szégyen manapság,ha van az embernek egy simsonja? Akkor lehet,hogy én is szégyenbe kerülök,mert már nézegettem,hogy kéne venni egyet a két robogó mellé.

eykhjgjui

Üdv mindenkinek....
Régóta olvasgatom az oldalt ,sokat okultam is az itt leírtakból...
De most egy kis segítséget szeretnék kérni,vagyis az alábbi kis gépet ismeri valaki (gyártó,tipus,stb)??
 Vagy esetleg valakinek elérhető dokumentáció??

Előre is köszönöm!  
http://kepfeltoltes.hu/121022/2012-10-22_12-54-41_557_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

88nwcf22d

Hali, csak úgy kíváncsiságból:
Esztergálás közben mekkora forgácsolóerő ébred?
Egy puhább ill egy keményebb anyag esetén. Átlagos fogásmélység, előtolás ill forgácsolósebesség esetén.

Tehát összefoglalom ha nem tudtam volna elmagyarázni rendesen: Állsz a géped előtt be van fogva az anyag és esztergálod, először egy puhábbat utána egy keményebbet.  na akkor ott mennyi a forgácsolóerő?

000000000

Én már nem is fűzök ehhez semmit,szégyen ide szégyen oda nekem  a mai napig üzemképesen megvan a 71-ben kapott riga-4-es.

4um5b65d

Nekem se Kawám, se Simóm nincs, de ez utóbbiból szeretnék egyet venni.
Szerintem 70-80 százalék ügyintézésre, kisebb anyag, csapágy ez az amaz beszerzésre azzal is el tudok menni.
Szeretem a váltós motorokat. A mostani felsírós olasz mopedektől már forr az agyam.

s7manbs8

Szerelj fel egy eszterga motorodat a bringára ...

4um5b65d

Nem ismerem a géped, de nagyon Oroszos pofija van.

Amennyiben ez hobbi célú gép akkor javaslom szabadulj meg tőle és egyetemes géppel próbálkozz.
Revolver masinákat vagy második gépnek vásárolnak, vagy ha valami célmunkád adódik rá.

Virbo

Hehe, ne hidd... :)
(Ha kitöltenéd az adatlapod, akkor én is tudnám, hogy ki vagy. Meg mások is...)
Mondjuk van egy tippem. :)

s2k5ycubj

Olyan volt nekem is,a műszaki érzékét nagymértékben fejlesztette az embernek az biztos. Van most egy rigás klub is és kalandtúrákat is szerveznek,de csak márkahű gépekkel... Szerintem nincs ezekben a "gépekben" semmi ciki,a buszmegállóban állásnál vagy a sétálásnál ezerszer többet ér.

s2k5ycubj

Az autóhoz képest nem csak a fogyasztása kedvezőbb,de a dugót is jól bírják a kismotorok. Nekem pont ilyen "felsírós olasz moped"-em van kettő és nagyon szeretem őket.

000000000

z2a2u8wf

A 23010-re nincs senki? :(

eykhjgjui

Igazából második eszterga lenne..(van egy tub 32-esem,Laslie számára ismerös lehet a gépágy...)
Számomra nagyok kis kézre álló gépnek tűnik,előtolás miden irányba,tengelykapcsolós,33-1000-ig forgatható,egyedül ami hátrányát találtam,hogy nincs késszán,és ami még nekem sem világos,hogy?-de még menetvágásra is alkalmas..ugyanis egy ilyen kis táblát találtam  http://kepfeltoltes.hu/121022/2012-09-08_10-05-44_999_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Megnézem szerdán a cégnél,hogy van-e anyag hozzá és ha van akkor megbeszéljük.

z2a2u8wf

Rendben és köszönöm