Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Mindkét tengelyen 1:2 áttétel van.
A "Z" tengelyt 6,4 Nm-es, az "X" tengelyt 3 Nm-es motor kergeti.
A vezérlők MSDD-80-7.2 Klaviótól beszerzettek.
Az illesztő kártyám még a nálam nagyon jól bevált Magi féle P2B.
A toroid 56V 800VA-es.

KoLa

[#eljen]
Nálam, a 2x akkora gépen, (súlyban sokszoros)12Nm-s motorok vannak, az x direkt hajtású , a z felező!

4um5b65d

Vagy háromszor el kellett olvasnom mire megértettem, hogy mit írsz.
A vége mindig úgy jött ki az olvasatomban, hogy "az felező"  Mennyit számít az az egy karakternyi szóköz.... :)
--------------------------------------

Két idős, falusi ember beszélget:

Te, mondd mááá comszéd: hogy szoktad felizgatyni az asszonyt, mert az enyim máá tejjjesen kihűt.

Hát, letépem a bugyogóját, oszt jó kinyalom.

Az segít ?

Dehogy az seggit, hanem az pináját !

KoLa

Értem én hogy érted!

4um5b65d

Rég publikáltam:

http://turning.fw.hu/technologia_61_70.html" TARGET=_fnew>Villa és excenter persely.

http://turning.fw.hu/t061-t070-----/t061.jpg" border=0>

http://turning.fw.hu/t061-t070-----/t062.jpg" border=0>

s2k5ycubj

De kis ügyes vagy![#eljen][#eljen][#eplus2][#eplus2][#wave]
Természetesen köszönjük a publikációt![#worship][#worship][#worship]

nvnshmpmn

Milyen lapkával esztergáltad, hogy ilyen szép lett egyből a villa felülete? Mekkora előtolással, fordulattal?

000000000

[#eplus2][#nyes]
Jót kacagtam![#eljen]

4um5b65d

Nem mondanám, hogy olyan extra szépségű lett volna, a kép egy kicsit csalóka.

DCMT11T304 IC520N (ISCAR cermet lapka)
Ezt sokat használom automata acélhoz. Jól viszi.
Fordulat: 900 (mehet ez még bőven feljebb is)
Előtolás: 0,16 - 0,18
Fogásmélység ne legyen kevesebb 1mm-nél.
Itt 2,5mm volt.

vjanos

Mester, a T62-t hogyhogy nem hátsó késtartóból szúrtad le? :)

Egyébként kis gépre éredemes lehet ilyesmi betétes leszúrópengét vadászni, vagy ott maradjon az ember a HSS-nél?

4um5b65d

A hátsó késtartóban szinte mindig 2-es penge van bent, azzal pedig 50-es átmérőt lehet csak leszúrni, vagy csőnél 25-ös falvastagságig. Mert ugye nem 2mm-es a penge teste hanem 3mm és csak 25mm hosszan van lelapolva 2-esre.  
Itt 82-es külső átmérő volt és 28-as furat, az pedig 27-es falvastagságot eredményez.  
De ha 24-es falvastagság lett volna akkor sem szúrtam volna hátsóval. A feje tetejére állított penge nem kap annyi kenést mivel a víz felülről érkezik , szóval nem árt egy kicsit óvatosabban bánni a szerszámmal ilyenkor. 30-35 max az az átmérő amíg használom a hátsót. Mondjuk automata acélban szükség esetén az 50-eset is leszúrom, szériában.
2-es pengét lehet használni kisebb gépeken is, de meg kell választani a lapka típusát, hogy minden jó legyen.
Praktikeres gépekhez viszont valószínűleg használhatatlan lenne. Előbb állna meg a főorsó, mint hogy el tudd érni a kés számára optimális fordulatot és előtolást.

vjanos

Világos, köszi. :)

Miki2

A #22915-ben 2mm-es leszúrókéssel szúrom le a 20 mm-es automata acélt 1820-as fordulaton.

s7manbs8

Van a homo erectus, homo sapiens és a homo lasliens, ugyanis a "szerszám" használat foka mutatja a faj fejlettségét.

Te valami oskolával szerződtél már ? Azok "tejelnének" ezekért az anyagokért. :)

5kfiyrw95

Milyen fordulaton ill. előtolással használod a fűrésztárcsát? Még ilyen munkával nem volt dolgom de hamarosan tervezem. Remek a weboldalad