Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ez nagyon jó![#eljen]
Arról a hajtott szerszámos megoldásról tehetnél közre infókat,nagyon megköszönnénk! Ügyes vagy!
[#taps][#taps][#taps]

KoLa

Miki! vágtál már hosszabb menetet is? érdekelne az eredménye!

KoLa

A videó végén elég korrekt szerszámpályákat látok!
Volt a kódban szerszámcsere! vagy trükköztél valamit?

9pk59nuy

Hány mm-t értesz "hosszabb menet" alatt?

Miki2

Szervusztok!
Köszönöm az elismerő szavakat.  És a válaszok sorjában:

Kola!
Ez a 3.42.029 verzió magyarított felülettel
Index jellel vezérelt menetvágás
A leghosszabb menet eddig 50 mm volt, korrektül megcsinálta.
A szerszámok a szerszámtárban randesen beállítva szerepelnek.
A hátsó fúróegységnél negatív "X" értékek vannak programozva.

Áts László!
Egyszerű hegesztett szerkezet. Két normál mélyhornyú golyóscsapágy, valamint egy támcsapágy van benne. Az áttétele 1:2.
A meghajtásról egy valamikori DC szervo motor gondoskodik. Teljesítménye mindössze 48V 180 W.
Ezen a kis gépen ez elegendőnek tűnik.
A 6-os fúróval szépen dolgozik. Aszerszám rögzítése ER16-os patronnal lett megoldva.

Motoros

s2k5ycubj

Cserébe csináltam egy videót (az elsőt) az egyik munkámról. A paraméterek: 40-es alu M12-es menettel és 6-os furat 31 hosszban.http://videa.hu/videok/tudomany-technika/elso-cnc-videom-esztergalas-lIaRA8U4OvMikgak" TARGET=_fnew>Videó

Miki2

Mit mondjak?
A Te géped nem egy kategória az én kis hobby gépecskémmel.
A Te géped legalább sok súlycsoporttal fentebb játszik.

s2k5ycubj

Nem is a súlycsoportról és összehasonlításról volt szó. Csak mutatóba videóztunk mások és a saját örömünkre. Nemsokára lesznek még videók. Én is egy Kola videó miatt találtam ide annó. Ennyit megtehetek én is. Hátha más is idetalál és annyi öröme lesz benne mint nekem. De ettől még a saját gépemből is előbb-utóbb cnc lesz.

s2k5ycubj

Ja és ez az eszterga nem az enyém sajnos.

s7manbs8

Hitchcock tanulhatna tőled, a függöny mögött a kések is hadonásznak, már csak egy szőke nő hiányzik :)

s2k5ycubj

És még egy,a te géped több tekintetben is korszerűbb:hajtott szerszám,grafikus szerszámpálya megjelenítés,sokkal erősebb pc sok memóriával.

svejk

És Te vagy az az a szaki aki vigyorog a végén mint a tejbetök? :))
(nem megsértődni!)

s2k5ycubj

Én mindig vigyorgok![#eplus2][#eplus2][#nyes][#nyes][#hehe][#hehe][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes2][#taps][#taps]

KoLa

Majd nem fogsz így vigyorogni ha elindulsz a hobbi cncesztergálás lépcsőfokain[#nevetes1]