Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Hosszabb menet alatt a 30mm-nél hosszabbakat értem! mert pl egy másfeles menetet ezen a távon nem téveszt el nagyon a Mach3, de utána már bizonytalan ha a forgácsoló erő lassítja a főorsót!
Persze ha van nyomaték akkor semmi gond!

KoLa

Én a 2.63-nál leragadtam, mert nagyon stabil!
A szerszámpályák megjelenítésénél okozott problémát a szerszámcsere nálam, ezért kérdeztem!hogy nálad melyik verzió fut!
A Z tengelyednek mennyi a gyorsjárati sebessége?

s2k5ycubj

Hát dehogynem,legfeljebb közben anyázok is egy kicsit.[#crazya][#crazya][#buck][#integet2]

KoLa

A mach3turnt nem lehet otthagyni egy félpercre sem!
A Linux cnc mellett lehet mással is foglalkozni!

s2k5ycubj

Én a Tibor szoftverével szemezgetek,már rég óta. Valahogy a mach3 sosem tetszett igazán. A linux cnc-vel pedig ismerkedem,de nagyon más mint amihez én szoktam. Ráadásul biztosan szükségem lenne hajtott szerszámra is,de úgy látom az már végképpen agyonbonyolítja az amúgy sem egyszerű életemet. De előbb-utóbb biztos menni fog!

KoLa

Ha én is cnc esztergályos lennék! vagy az lettem volna valamikor ! akkor kihagytam volna néhány lépcsőfokot és egyből jó irányba indultam volna! de ez már csak hobbi marad!bár vannak eredmények!
A Linux cnc sokat segített nekem, hogy helyreálljon bennem, a hobbi cnc esztergálás!
A Tibor szoftvere nagyon jónak látszik! kaptam is bemutatót tőle Székesfehérváron!a DOS még 'meredekebb' számomra, mint a Linux![#wave]
Nem sietünk, van idő megismerni mindent, 10 éve még semmi nem volt!

s2k5ycubj

Az örök tanulság,hogy holtig kell tanulni,mint a jó papnak![#wave][#wave][#taps]

s2k5ycubj

De egyébként én is csak nemrég nyomkodom a gombokat,előtte meg sokat tekertem a nóniuszt és még most is tekerem.

KoLa

Ez a jó sorrend! megtanulni az esztergálást manuálisan! mint eddig is tettük!és amikor áttérünk a cnc esztergálásra, csak pár kódot és programozási trükköt kell megtanulni, mert a többi megy fejből!
Látszik ez a Miki videóján is! ezért is örültem neki hogy végre más is bemutatja a "hobbi"cnc esztergálást!

Sz.József

És amikor a pap meghal, ez kerül a fejfára:
"befejezte tanulmányait"
[#nevetes1]

Miki2

Nálam minkét tengely 2000 mm/pers értékre van beállítva.
Stabilan működik 2500 mm/perc sebességgel is, de egy ilyen kicsi rövid gépen nincs értelme a nagy kapkodásnak.
Az általam használt verziót én nyugodt lelkiismerettel ott hagyhatom, ha a művalat ideje megengedi.
Még sosem csinlt galibát.

88nwcf22d

KoLa

Irigyellek! hogy csinálod?

KoLa

A z tengely direktbe hajt?

Vetesi75

Szerintem teljesen. Szárazon kinagyolta az "ideális" élgeometriájú késsel - ez látszik a forgács ill. vágásminőségen is... Duplán simít, második lépcsőben petrós rongy - csili vili felület. A gumikesztyű ...  Szerintem az már kicsit perverz.   :)