Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ha már az ólmot megemlítettem.
Remegős fékdob szabályozásnál is nagyon jól jön az ólom csillapító tulajdonsága.
Fogni kell egy ólommal töltött függöny súly zsinórt , vagy horgászdamilra felfűzni/csíptetni a sörét ólmot és azt körbetekerni a fékdobon eccer-kéccer-párcor aztán vagy összeközni a végeket, vagy szigetelő szalaggal körbefogni és mehet a dob szabályozás.

PSoft

Az ólomnak a csillapító hatása,nagyon sok területen érvényesül.
Sőt,nem csak a rezgést,de a hangot is csillapítja.

Ott van például,a vadász,meg a fácán esete.
Milyen nagy rikácsolással repül fel,mikor a kutya megriassza.

Aztán,hogy elhallgat,mikor a vadász rádupláz a sörétessel![#nevetes1][#nevetes1]

u3xrz0cut

4um5b65d

Javaslom, hogy "fossuk" meg PSoft fórumtársat mindennemű topic látogatási jogától , mert amit mostanában művel az túl van azon a ponton amit még a jó ízlés határain belülinek lehet nevezni.
Ennyire lökött még én sem tudok lenni, pedig eléggé határ eset vagyok jó magam is. Az általa #22441-ben írtak alapján az ólmos benzint használó gépjárművek csendesen járnak az utakon, míg az ólom mentest használók recsegve ropogva szaggatják az aszfaltot. Továbbá az ólommal szerelt horgászzsinór rezgéscsillapító hatása miatt nem lehet hallani a horogra akadt, vergődő ponty ordítását.
[#crazya]

PSoft

Aranyos,drága Főszerkesztő Úr!

Tán,....fogtechnikusnál van a protkója,hogy ilyen "pöcén" tetszik írni??? [#hehe]

me3ua0a6

Mindkettőtöknek: [#taps]

mxjj54gxi

A szakértőket kérném,meséljenek ezekről a "patronokról"!
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/8/9/4/IMG_0010390894.jpg" border=0>
Már sokszor szükségem lett volna valami hasonló megfogásra, csak nem tudtam magamban megfogalmazni, mi is kéne.
Miért van kétféle? A befelé szűkűlő befogó esetleg furatesztergáláskor, a másik meg paláston való munkánál kell?
A belső befogós befogási mechanizusát talán értem,de hogyan feszül szét a másik fajta?
Gondolom azért van öt mindkettőből, mert a lépcsőzés 5mm, és a sorozat tagjai pedig egymáshoz képest 1-1mm-rel vannak eltolva, így az öt tag végigfogja a teljes átmérőtartományt 1mm lépésekben?

(A képet az adokveszekben hírdetett "Müszerész esztergagép MN 80 TOS" hirdetéséből vettem az expressz.hu-ról,minden jog az ottani hirdetőé)

4um5b65d

Mindent jól gondolsz.
Az egyik patronhoz egy csövet tekernek fel a főorsó menetére, aminek belül van a kúpja. Ez összehúzza a patront.
A másiknál pedig egy kisebb csövet kell használni, de azt a főorsóba ütik be és kívül van a kúpja. Ez szétfeszíti a patront.
Az első patronos behúzásnál még szükség van egy plusz hüvelyre is. Ez a nagy TOS gépnél az a hüvely amit a normál patronok behelyezésekor használnánk. Ez csak egy segédfelületet hoz létre a főorsó belsejében , hogy a lépcsős patron szára meg legyen vezetve.
A szétfeszítős patronnál meg ahogy írtam elegendő 1db hüvely is, mert az tartalmazza a kúpot és a hengeres megvezető részeket is.

A szétfeszítős patront használhatod úgy is, hogy a szárát befogod a tokmányba, majd forgócsúccsal megnyomod a közepét, így szétfeszül. Ez nem a legtökéletesebb megoldás, de én sokszor használom így.

4um5b65d

Pécset a zsibin árul egy fazon huszon-harmincért ilyen készleteket, nagy TOS-hoz. A külső is huszon-harminc, meg a belső is annyi.

mxjj54gxi

Csinálni kéne ilyet a gépemhez....
Csak normál patron van hozzá.

mxjj54gxi

pff... az jó sok
Gondolom abszolute nem lenne jó az EMU-hoz

4um5b65d

Valszeg nem jó, mert kicsi a főorsód..

mxjj54gxi

Gondolom.
A főorsóban csak Morse 3 kúp van

4um5b65d

Vékony falú alkatrészekhez igencsak jól használható.

4um5b65d

Az kicsi, de láttam már ugyanilyen MN80-hoz való patronokat hogy árultak a Viperán.