Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Iparosnak kevéske az a konyhaszekrény.

KoLa

Az nem sallerszorító, hanem pillanatszorító,nekem is vannak ilyenek! elég jó fajta!

KoLa

Nem találkoztam ilyen géppel, köszi!
Az amcsinak szögben áll ez a hidraulikus letapogató hogy a vállakat is tudja másolni!

PSoft

Persze! [#worship]

Nekem is vannak ilyen "elég jó fajta!" sallerszorítóim.:))[#crazya][#crazya][#crazya]

hostya

A hidrofix is kb. 45fokos szögben volt a keresztszánra, a hátsó késtartó helyére szerelve.

7vpav5d32

napokban találtam pár sallert és elkönyveltem, hogy erre már nem emlékeznek! :) húztam is egyet és a nyoma az ujjamon.

4um5b65d

Nem teljesen világos számomra ennek az elve.
5,6,9,10 kamra miért kell a rendszerbe ?

r2u4n063m

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=kANvdzoVUfw" TARGET=_fnew>K&T 2HL
Akad nála is a falon szerszám, egy másik videójában például egy rakás sarokköszörű sorakozik katonás rendben, de itt is teli van mindenfélével. 7 perc környékén korai képek, nem most kezdte gyűjtögetni a szerszámait.  
Egyébként nem veszélyes egy egészen kicsit a karóra és a gyűrű munka közben? [#pardon1]
Mert halál nyugalommal nyúlkál a forgó tokmány fölött, és reszeli a munkadarabot.

4um5b65d

Hát ahogy a tokmány felett reszel, az alapból balfék megoldás. Gyűrű és karóra nélkül is.

KoLa

Az lehet, de a fotón nagyon derékszögesnek látszik a felszerelés!

KoLa

És elég bénán vágja a balmenetet, a levegős fúvója meg okádja a vizet!viszont mindent megcsinál!és sokat beszél...

s2k5ycubj

Amíg nem kapja el a kezét addig nem veszélyes,nálunk egy ilyen videó után már nem csak a tisztelt és rettegett NAV jelenne meg,hanem a munkavédelmisek is. Van egy pár ujj nélküli ismerősöm (pedig régen volt nekik)mindegyikük azt mondta a balesetükig nem hitték el,hogy velük is megtörténhet...

r2u4n063m

Akkor http://www.youtube.com/watch?v=YMJIk5yzmqg&feature=relmfu" TARGET=_fnew>Ez a videó 7 perctőlelrettentésnek ajánlott csak. Nagyon szereti a reszelőt. A forgó anyagon a marokra fogott csiszoló vászon sem épp egy életbiztosítás.  

Másik amerikai embernél is megfigyeltem már, hogy nem szeretik a késtartót teletűzködni késekkel, egy darab van mindig csak benn. Na meg néhány csavarnál le lehetne karra cserélni a villáskulcsot is.

s2k5ycubj

Húúúú bakker,mintha horrorfilmet láttam volna! A tanárom az iskolában szét verte volna a fejemet ennek a felé ért is. Ez egy remek oktató anyag arról,hogy mit tilos csinálni esztergán! És még egy aprócska részlet:a rongy a tokmány alatt,na ez is az életveszélyes kategóriába sorolható![#wow1][#wow1][#wow1]

ANTAL GÁBOR

Ez egy 4 vezérlőéles tolattyú, ami erőerősítést csinál. De ha jól megnézed mivel mechanikailag együtt van a henger házával igy van egy visszacsatolás is. ( a hidraulikus kormányok is ezen az elven vannak megcsinálva csak ott forgótolattyút alkalmaznak és a mechanikus visszacsatolás helyett egy mérőmű méri az olaj mennyiségét és ezáltal a valóságos kitérést ) De egy Dc szervóhoz is hasonlíthatnám vagy a modellezők csűrőszervóihoz csak ez lineáris mozgásra van kitalálva