Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

279nwbpsa

Pedig nincsen sok kedvem zsebet marni emiatt.
Te is javítottál valami csúszóvezetéket nemrég azt hiszem.Mit használtál?

279nwbpsa

Hát akkor tényleg csak majdnem. :)
A képek szerint nem tűnik egy nagyon lelakott masinának.Nem hinném,hogy az a próbaesztergálás olyan messze lenne...

svejk

Elmaradt a javítás, vettem másik esztergát.
Csizinek eladtam az EMU-t.
Ami hiányzott a szánokból azt 1 és 2 mm-es textilbakelittel pótoltam ragasztással.

r2u4n063m

Csak ne te vetted meg pécsről azt a kizsigerelt emu250-et, aminek a szánjait a tokmány alatt kivágták?

mxjj54gxi

Hogyan olvasol te?
Azt írja, hogy ELADTA, nem hogy VETTE! :)))))))))))))

r2u4n063m

De valahogy csak hozzá került, nem a föld teremte neki :D Ergo meg kellett hogy kapja, vegye, örökölte, szerezte :)

svejk

Nem, ez egy EMU160 volt és több éve vettem.
Kicsit feljavítottam, hiányzó alkatrészeket pótoltam, de az ágyhoz végül nem nyúltam.

rocco33

Üdv. Érdeklődnék, hogy a SIEG C4 esetleg SC6 kis esztergáról tudtok e valamit. Itthon barkács célra lenne, +megtanulni vele normálisan esztergálni. Válaszotokat előre is köszönöm!

000000000

Nekem Sieg c4-m van!Más fél éve nyüstölöm de nagyon jól bírja csak jót tudok róla mondani!!!!
1000w Dc brutális!!!:)És szerintem egyáltalán nem barkács széria!!!
Csak ajánlani tudom!!!

Gyula65

Szia! Én Sieg M6 gépet alakítottam át SC6-ra, és megelégedéssel használom. A két gép gyakorlatilag ugyanaz, az M6 marófeltéttel rendelkezett, amit eladtam róla. A kiegészítő alkatrészeket a Sieg cég hozatta be részemre, majd személyesen építettem be. Barkácsolási célra, megfelel.

rocco33

köszönöm a válaszokat! szerintem akkor döntöttem is:)

vadember

Iscar DGN-3102C leszúró lapkához, hogy találom meg milyen késszár való hozzá?
Ezt általánosan is kérdem, a lapka kódja hogyan utal a hozzá használható késszárakra?

4um5b65d

DGFH-32-3 a kés szár kódja.

A DG jelölés a "Do Grip" rövidítése, ami a lapka rögzítési módjára utal.
A 32 a penge magasságára. (nem a csúcsmagasságra) 25mm-es csúcsmagasságú gépre felrakható ez a penge a hozzá tartozó befogó egységgel.
A 3-as szám a penge szélessége (vastagsága).
Ebbe rakható be a 3,1-es lapka amit a lapka kódban a "31" jelöl.

nvnshmpmn

Sasi! Neked lett igazad. Valószínűleg leejthették a tolómérőmet valamikor, pont a belső mérőpofák hegyére. Szabadszemmel nem is láttam, de a hegye felverődött. Nagyító alatt egyből látszott. Az olajkövemmel egy kicsit meghúztam és príma lett.
Sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy közelre már nem látok elég élesen. Szemüveget kell csináltatni, azt hiszem.[#confused]

r2u4n063m

Felmerült bennem némi kérdés a tokmánycserével kapcsolatban.  
Hogyan kell leszedni a tokmánytárcsát, illetve a többi dolgot, hogy síktárcsat tudjak felrakni helyette? Mire kell figyelni szét-össze szereléskor, hogy egyrészt szakszerű legyen, másrészt életben is maradjak?  
Létezik erről valahol leírás, vagy videó - kerestem, de eddig nem jártam sikerrel.  
A gép E2N.  
A tokmányt már sikerült leszednem, majd vissza is raktam, kióráztam, jelentem még élek.