Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

9n7m49ea4

Sziasztok, tudnatok olyan muhelyt mondani (budapest es kornyekere gondolok) ahol az esztergam agyat felkoszorulnek? esetleg megfizetheto aron es jol?

s2k5ycubj

Szia! Próbáld meg őket

s2k5ycubj

Az árakról nem tudok semmit,de nagyon profinak látszanak,tudod nem a legolcsóbb a legjobb,mert általában az mindig többe kerül... De azért kíváncsian várom,hogy mit mondanak.

jkrz3gwi

A tolómérő legyen bármilyen 0.05-on belül tud csak mérni. A digitálisok is hiába századosak az csak segít a kerekítésben. Lehet, hogy egy ideig pontos, de pontatlanodik idővel.

mxjj54gxi

Nem ez a baj, hanem hogy a két fele nem ugyanazt méri!
A mitutoyo tolómérőm két fele századra egyforma.
A digitálisban van 6 század. Ez a baj, nem az, hogy ha kitolom 20mm-re, akkor az nem 20mm, hanem hogy másképp nem annyi ha belül, meg ha kívül mérek!

4um5b65d

Amit linkeltél, azt is nevezhetjük egyfajta hosszlyukmarónak, bár látok ott 2 és 4 élű szerszámot is. Nem ismerem az adott cuccokat, de valószínűsítem, hogy elsősorban lemezmunkához valók. A 60 fokos csúcsból kiindulva még pisztolyfúrógépben , kézi fúrás-marást is el tudok képzelni.
Átfúrod a lemezt aztán a hengeres résszel marod az ablakot... stb.

9n7m49ea4

A baj csak az, hogy a gepmuhely Sarospatakon van !
Oda a fuvar is eleg huzos.

s2k5ycubj

Azért gondoltam mert "házhoz" is jönnek és úgy valószínűleg kevesebbe jön ki az egész,mint elcipelni valahova a gépet. Tudom a szállítás és a bontás,telepítés nagyon húzós tétel. Egy telefont megérne.A másik lehetőség aki rendszeresen hirdet az expresszen Vámospércsen van és nagyon drága,viszont megcsinál és beállít mindent! Utána új a gép,ha vigyázol rá évekig.

9n7m49ea4

Masik kerdes: a szanok agyait is koszorultetni kell?

9n7m49ea4

Egyebkent mit jelent a nagyon draga a Vamospercsi ember eseteben?

s2k5ycubj

Valaki itt írta,hogy egy E400-as 800.000 forint ha jól emlékszem,de abba minden benne van a szegnyeregtől az utolsó csavarig. Biztos,hogy köszörülni kell? Nem elég hántolni?

000000000

Szerintem köszörülés után egy minimálisat kell hántolni,vagy csak hántolni,mert ki kell alakítani az "olajteknőket",mert különben lefolyik az olaj a prizmákról és nem fogja kenni őket.

s2k5ycubj

Ez így igaz,Vámospércsen ez is benne van.Azért más a köszörülés utáni hántolás,mert nem kell a méretre figyelni,elég csak "pár" kis olajtáskát csinálni.De azért egy nagy gépen szerintem az is nagy meló.

9n7m49ea4

eleg csunya kopas van az agyban, a felso elnel rendesen valla van mar

000000000

Én inkább lineáris sínt vennék,azthiszem,hogy van valami hengergörgős kivitel is már ami elég nagy erőket és rezgéseket képes felvenni akárcsak a prizma,csak szakszerűen kell beépíteni.