Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

De,ha nem sík a felület akkor nem lehet beépíteni a lin sint.

r2u4n063m

Fényképeztem a késszánt, ennyi kopás van rajta. A keresztszán holtjátékát megnéztem: 0,25mm  

https://lh5.googleusercontent.com/-EBcumSAd-Ig/T9t7kGNl1vI/AAAAAAAACnM/NwsalrjoaX0/s640/P1010026.JPG" border=0>

s2k5ycubj

Ezen én nem sok mindent látok. A hosszán is lóg? Mert ha nem lehet,hogy csak a leszedhető részeket kéne eljuttatni valami mesterhez,mondjuk a pesti irodába az általam ajánlott céghez. A kézi (kés) szánt én általában ha nem használom akkor lefixálom és akkor nincs lehetősége lógni,ez általában minden gépen nagyot dob a remegéshatáron.Fotózd le inkább szemből onnan jobban látszik a szán kopása,de a felső részt akkor sem látni.Esetleges megoldás lehet marógéppel lapkás szerszámmal megmarni a durva hibákat a szánon,persze a végén simítva,és utána hántolni.Ennél olcsóbb megoldást nem fogsz találni.

000000000

Hézagolással sok mindent meg lehet oldani,de ha nincs teljesen átedzve a prizma akkor elég talán csak leköszörülni a kérget róla utána egy horonyt marni bele a sínnek pár furat és kész...bár lehet,hogy ez sem lenne kisebb meló,mint az eredeti prizmát felújítani az egészet.

000000000

Vagy lehetne marni egy egész alátétet akármilyen anyagból amit fel lehet rakni a prizma helyére és arra rakni a síneket,ez akár aluból is lehet,mert csak támasztó szerepe van vagy amilyen anyag kéznél van épp.

r2u4n063m

a hossz szán amennyire meg tudtam nézni, nem lóg, de amint alkalmam nyílik rá, jobban szemügyre veszem. Ez a késszán lefixálás jó ötlet nagyon, alkalmazni fogom. Próbálok értelmesebb képeket is csinálni, ma valahogy nem jött össze.

279nwbpsa

Szerintem ez nem csúszó felület.

000000000

tényleg,most nézem én is,a prizma az a "trapéz oldalán" csúszik,mert ott van a betét odaszorítva hozzá.Itt lehet,hogy csak valami beszorult forgács kezdte ki.

000000000

Mármint a késszán csúszik nem a prizma. :D

r2u4n063m

Támasztó felület viszont még lehet, és a kopottsága eredményezheti a késszán oldal irányú mozgását.

279nwbpsa

A legfelső sík felületre gondoltam.
Viszont,ha a "berágott" rész alatt a fecskefarok is így néz ki,akkor az már más tészta...

s2k5ycubj

A legfelső sík felülethez szerencsés esetben(és gyárilag sem) nem ér hozzá a szán.

279nwbpsa

Na,ezt akartam a mondókámból kihámozni...

Csúszófelület feljavítására szolgáló műgyanta tipped nincsen véletlenül?(pl. ágyszánhoz)
Valami kicsi kiszerelésű,bitang jó és bitang olcsó kéne persze. :)

s2k5ycubj

Amelyik céget ajánlottam ők csinálnak ilyen gyantázást,de nem látszik a képeken a típus sajnos. Talán egy beugrató kérdéses telefonhívással ki lehet szedni belőlük,hogy mit használnak.A műgyanta nagyon macerás dolog,rengeteg gyártó,rengeteg termék és általában drága is a kis kiszerelés.Nem tudom milyet használnak,de a leírások alapján van önkenős is amiből csúszóperselyt és csúszó felületet lehet felújítani és könnyen megmunkálható az anyag,még köszörülni is lehet.Nézd meg a hnlapjukat.

279nwbpsa

Ezt a linket már láttam,el is mentettem.Lehet,hogy éppen te tetted fel valamikor régebben.Szerintem őket akkor volna érdemes felkeresni,ha megcsináltatni szeretném az alkatrészt és nem megcsinálni...
Az anyagot,amit használnak próbáltam "kinyomozni".Nem sok sikerrel...
Igazából kíváncsiság is van bennem,részben ezért szeretném ezt az anyagot használni. :)
Ha nem sikerül beszereznem effélét,akkor meg marad a hézagolás...