Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Nagyon szép felületet csinál a gyémánt alumíniumnál, csak ezzel próbáltam még. Alkohollal nem hűtöm, ha nem szükséges.  
Pálinkafőző nincs a közelben, de van jóféle, többéves szilvapálinkám. Nem iszom ugyan pálinkát, de azért hűtésre se használnám el szívesen.
Zsolti!
Köszi a tanácsokat.[#circling]Majd gyűjtögetem  a tapasztalatokat, mert nagyon az elején járok én még az esztergálásnak.[#wink]

sasi

Át lehet fúrni, de nem lenne egyszerűbb, meg nagyszerűbb hátulról?

http://sasovits.hu/cnc/eszterga/foto/DSCF3575.jpg" border=0>

svejk

Mármint mit hátulról?

lari

Meg tudná valaki mondani, hogy Laprugó felfogató cup-pánt csavart milyen anyagból célszerű készíteni? Off Road-hoz kellene....

000000000

Szia.
Idáig  a te módszered tűnik a legegyszerűbbnek, a pofáknak milyen késsel álljak neki, mármint a kis átmérőt a pofa elején?

s2k5ycubj

Fogj be egy rúdanyagot ami befér a tokmány belsejébe is úgy,hogy a pofák elejénél maradjon kb3 mm.Lehet sima zsákfurat-késsel

Vagy lehet oldalazó késsel aminek az alját le kell köszörülni,hogy elférjen,tehát úgy nézzen ki mint a furatkés,csak ez sokkal merevebb és így nehezebben remeg be.

A képek sajnos nem a legjobbak,de a lényeg látszik,és sajna nem találom a "furatoldalazó" késemet sem.

s2k5ycubj

Ja és lassú fordulat és kis fogások lassan!

s2k5ycubj

Ha tudsz csinálj fotókat.

D.Laci

Imbusz csavarnak még be is süllyesztett a fejét.

5z7aew5x

Megkérdeztem, a versenyautós, motor tunningos kollégámat "cugpánt" csavar ügyben.  
Idézem: "...legalább 10.9-es vagy attól jobb legyen és ne vágott, hanem mángorolt legyen rajta a menet!" [#email]

s2k5ycubj

Hány csavart láttál vágott menettel? A gyáriak közül,főleg ha acél csak mángorolt van. Az egyedi nyilván más.

sasi

Természetesen nem az én módszerem, minden esztergályos szakkönyvben benne van.
Én azért is kedvelem ezt megoldást, mert pofák elején lévő „beszúrást” gyakran lehet használni.  

szpinya

He..he..Nekem a főzdétől kb 40 méterre van lerakva a pad.

Csak azért, mert ha nagyon megijednék, vagy felmérgelném magam valamin, akkor ne kelljen messzire szaladnom.[#wow2]

000000000

Sziasztok!

Sikerült vennem egy gyönyörű esztergapadot, de sajnos nincs meg a gépkönyv.
SUI 50RP esztergapadhoz keresnék gépkönyvet vagy kapcsolási rajzot.
Előre is köszönöm.

HJózsi

Ilyen: http://www.youtube.com/watch?v=k4KSieo-Lu4" TARGET=_fnew>SUI 50 ? Ügyes funkciói vannak ...
Tegyél fel képet, had lássuk!