Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Gyula65

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=5C+Collet+Chuck&_sacat=11804&_dmpt=Werkzeug_Spannmittel&_odkw=5C&_osacat=129283&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Ezek az árak 5C patron nélkül értendők. Azokat külön meg kell venni. Átmérő 0,5-30ig kapható 0,5 mm-es lépcsőben, de kapható hatszög, és négyszög méretekben is.
Nekem is van , az e-Bay-en vásároltam.

4um5b65d

Én inkább úgy mondanám, hogy holnap jól elporollak...
[#nevetes1]

4um5b65d

Ez messze nem ugyanaz az eszköz.

4um5b65d

Richi, Te ezt meg fogod magadnak csinálni, én már látom előre. :)
Kell hozzá egy tokmány patron, egy tokmány spiráltárcsa és a többi már eszterga munka.
A spirál tárcsát kívülről le kell szabályozni, ha nincs, ez lesz a tárcsa tájoló felülete. A furatába pedig csinálsz egy menetes hüvelyt ami a patronnal kapcsolódik. A patronnak kell még egy stift ami nem engedi elfordulni és már működik is a dolog.

nvnshmpmn

Laslie!
Pont ezen gondolkodtam, csak a spiráltárcsa helyére az általad "forgalmazott" csigahajtást képzeltem bele, de a Te megoldásod könnyebben kivitelezhető.
Csinálok már képet a forgatómról, hogy milyen lett. Majd felteszem.

4um5b65d

Elbaxtam !

Nem tokmány patron kell hozzá, hanem tokmány dió.

Sz.József

Valóban..., ezt elnéztem

4um5b65d

Ezt is elbaxtam !

Simán leRicsiztem Attit....

Ma semmi nem jön össze....
[#falbav][#falbav][#falbav]

nvnshmpmn

Semmi probléma, ugyanis a sorok között olvasok.[#wow1] Így aztán gyakolratilag minden elnevezésre hallgatok, ha akarok.
Na, kukázom is valami rossz tokmányt, amit át lehet alakítani.

nvnshmpmn

Vagy pedig csak egy spiráltárcsát szerzek be, mert pont van tartalék Tos dióm, legalább egy darab, ami használható.
De jó ötleteket tudsz mondani![#wave]

4um5b65d

Ne legyen nagyobb mint ami okvetlenül kell, mert a nagyobb spiráltárcsa több forgatással jár.
Egyébként 2db kúpfogaskerék is megteszi.

nvnshmpmn

Na igen, erre a célra talán egy nyolcvanas tokmány alkatrészei lennének ideálisak.

hostya

Csak nem locsolkodni vóótá, oszt meg kínáltak valamivel..? [#pias]
[#integet2][#nevetes1][#wave]

4um5b65d

A patron méretéből indulj ki, mivel annak a menete be kell, hogy férjen a spirál tárcsa furatába.