Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem gondoltad komolyan, hogy a közepére kell a B16-os kúp....
[#falbav][#csodalk]

mxjj54gxi

Most mér? Ha a kilógó részt nagggggggyon meg akarjuk szorítani? [#idiota]

4um5b65d

Nem értem amit "mondol" .

mxjj54gxi

Hát ha a fúrt tokmányt ráhúzod egy ilyen középen levő kúpra, akkor abból a tokmányból szépen kilóg a maradék tengely, amit jól meg lehet a tokmánnyal szorítani! :)
Értelme nincs, csak vicceltem!

4um5b65d

Szeretem én a viccet, csak úgy játszik nem értem....
[#crazya]

svejk

Igen ezt azért alkalmazzák, hogy ne lazuljon meg a kúp :)

4um5b65d

Micsoda kipihent agy....
[#nevetes1]

svejk

Kipihent? Elfáradtam mint a kutya.
Így hogy volt három fórum nélküli nap, egész jól haladtam a marógépem vezérlőszekrényével. :)

jsugc4fsx

Természetesen a végére kell[#circling]táblázattal vagyok bajba egyébknt oszloposfúrógép tengely.

kuv5p7226

Április bolondjaaaa...!!!

mxjj54gxi

nyiszi

Van valakinek EE 250 esztergához gépkönyve?

000000000

Sziasztok.
Életem első tokmánypofa szabályozására készülök, illetve szeretném megcsinálni.
Tehát a lényeget értem, azt tudom hogy kezdjem el, Laslie mester útmutatása alapján : http://kepfeltoltes.hu/120403/tokm_nyszab._www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
De hogyan tovább?[#confused][#confused]
Úgy értem hogy ezt késsel kell csinálni vagy esetleg csapos köszörűkővel? A pofák még edzettek és valószínű hogy még nem voltak szabályozva, szerintem! Ha késsel kell akkor milyen késsel?
Bocs de még nem csináltam ilyet és nem is láttam hogy kell.

nvnshmpmn

Ha van hozzá megfelelő köszörűd, akkor azzal érdemes. Először én késsel próbáltam, de az kínlódás. A köszörű az igazi

nvnshmpmn

Nekem is lenne egy kérdésem:
Ha a gyémánt lapkával esztergálok alumíniumot, vagy rezet, akkor kell-e hűtés-kenés neki, illetve mivel kenjem?