Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Az ám, mi van Kola bajtársunkkal?
Esténként be szokott nézni, de már hetek óta nem koptatta a billentyűjét itt.

svejk

Bocsánat, TM 800 a típusa nem pedig MT...

000000000

http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/szerszam_szerszamgep/ean_esztergagep_1567717520.html
Hátha valakit érdekel egy kedvező árú Ean, a vaterán
Nem az enyém csak találtam.

5z7aew5x

...hirdetenek ilyet eladásra a Medicor-ban 100 ropiért, de az egy picit másképp néz ki... http://medicor.dualp.hu/files/userfiles/Image/marogep/marogep_tm_800.jpg" TARGET=_fnew>TM 800 maró [#wow3][#integet2]

svejk

Közben kiderült emez már nincs is meg.
Szerinted ez csak horizontál, vagy az egész fejet cakom-pakli be lehet forgatni függőlegesbe?

hostya

Ez csak vízszintes.  
Nem lehet beforgatni...
Már láttam olyat hogy aplikáltak rá vertikálfejet, de akkor eléggé lecsökkent a 'Z' mozgástartománya.

svejk

Köszi!
Pedig a képről úgy adta volna magát...

s6gzpdkzi

Helló mindenkinek  nemrégen hozájutotam egy
eu 175 esztergapadhoz most kezdem felujitani  
az lene a kérdésem gépkönyvet hol lehetne hozá szerezni pdf vagy eredetit mert mg nem vagyok teljesen tisztába mindenel, mostanába képzem magamat, már egy idelye olvasom a forúmot és a csuhas féle szakirodalom gyűjteményt de még sokat kel gyakorolnom és tanulnom,  

5z7aew5x

Nekem is úgy rémlik mintha csak vízszintes volna és talán ennek még olyan felső segédszánja sincs, ami abban segítene, hogy hogy hosszú kinyúlású szerszámot lehessen rá felfogni.

gs7g6k8ch

Helló!

Össze szeretnék ütni a kis "ceruzahegyezőmhöz" egy fordulatszámmérő áramkört.
Mivel nem vagyok valami járatos az elektronikában segítséget kérnék, hátha van valakinek valami egyszerű kapcsolása/ötlete.
Ami van már hozzá:
1db Sitron OFS-005 optikai kapu,
pár db TIL311-es hexadecimális logikai chipes kijelző,
12V-os táp.
Előre is kösz!

s2k5ycubj

Ez engem is érdekelne.

xfg6v697j

keresem ,de nem találom azt a részt a topikban,ahol valaki egy kézikeréknek beállított jeladóval a főorsón,a főorsó kézzelforgatásával végzett menetvágást.
videó is volt róla.

5z7aew5x

...én is erősen töröm a fejem egy fordulatszám mérőn...  
A TIL311 helyett jobb lenne a TIL306 mert abban benne van a decimális számláló is.[#nyes]
Igazából a főorsóról levett jelet kellene sak ezért valahogy elegánsan megoldani. Lehet jóképű encodert feltenni de csak ezért minek. Szerintem legalább 3 számjegyűnek kéne lenni akkor ha a max. fordulat 10 ezer alatt van, tehát 10 ford/perc -et is lássunk. Az elektronika nem túl bonyi, csak valami frappáns ötlet kéne az érzékelésre[#wave]

mxjj54gxi

Néhány évvel ezelőtt lehetett kapni építőkészletben ilyet, pár ezer forintért.
PIC-cel ment, kb 25MHz-ig jól mért, és ha jól emlékszem 4 vagy hat digites volt.
Van is belőle valahol egy pár még összerakatlan készlet, csak fogalmam sincsen hol?
És arra sem emlékszem, ki árulta.

mxjj54gxi

De lehet kapni mostanában is, csak LCD-s, és nem ledes, mint régen
http://tinyurl.com/btn4gqt" TARGET=_fnew>keresésem eredménye