Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Virbo

Igen, ez egy 5 sebességes vonóék. Amit lehet kapni csúcsminőségű alkatrészt, az mindegyik mérethibás, és emiatt kidobálja néha a sebességeket. Pályán ez meg ciki... :D
Úgy gondolom, hogyha ilyen formában is valamilyen szinten működőképes, akkor én csak jobbat tudok alkotni...

Virbo

A hőkezelés elvileg nem gond, van ismerős, akinek van ismerőse. :) Igaz a város másik felén, de megoldható.

Arra gondoltam, hogy egy pl 30 fokos késsel beszúrok, majd utána megyek a profil késsel.
Nem is amiatt aggódok egyenlőre, hanem itt ugyebár a helyes méreteke is fel kéne mérni valahogy. De majd konyha módszerrel. :)

A késnek milyen "hátszöget" érdemes adni?

3p8br678u

Szerintem a gond amiért lebeszéltek róla az, hogy mire szerezel egy normális motort egy csapágyazott főorsót szánokat meg stb. annyi pénzt el kell hogy költsél, hogy már ott vagy mintha vettél volna egy használt gépet.

3p8br678u

Nem tudom mi ez az alkatrész de ha tanácsolhatom fogj egy reszelőt és próbáld megreszelni. Ha elcsúszik rajta a reszelő akkor biztos hogy hőkezelni kell majd. Ha hőkezelni kell akkor el fog görbülni. Akkor viszont köszörülni kell. Persze kérdés hogy mennyire számit. Másik ha ez egy fontos alkatrész pl. olyan szerkezetben van ami fontos pl. lift,autó fékrendszere egyéb, vagy olyan szerkezet amelyben ha ez az alkatrész ,,elszáll,, és balesetet idéz elő akkor ,, neked annyi,, Bocs ha kicsit durva voltam de pl. én nem is szoktam foglalkozni olyasmivel ami fontos alkatrész.

iy567t72g

Előre mondanám, hogy nem igazán értek az esztergáláshoz( de szeretnék) :-)
Január 9.-én egy ismerősömnek 60.000,-ért vettem egy  öreg EAN340/1500 esztergát. Minden funkció működik rajta nyilván van javítgatni való rajta,de.. hazavittük, leraktuk,bedugtuk és működött.Szerintem ezt házilag ennyiből nem lehet összehozni.

6rk75uezn

Na ha egy ilyen géphez hozzájutnék 60 ért akkor eszem ágába se lenne kinlódani a saját tervezéssel .Persze enyiért tuti van rajta javitani való csak az ne a másik 60 legyen.

000000000

Mégha 100 rugót is rá költessz, akkor is megéri az árát!

Virbo

Tudom, hogy hőkezelni kell, nem is azzal van a gond. Az a probléma, hogy amit megveszel rossz (bocs).
Egy esztergályos minden további nélkül legyártja, a hőkezeléshez is hozzáférek. Egyszóval minden adott, vagyis majdnem. Én akarom megcsinálni. :)

Ez egy váltó alkatrész, szóval nem annyira "fontos" alkatrész. Egyébként is, teljesen mindegy, hogy a gyárival ugrik ki a fokozatból, vagy az "egyedisége" miatt...
Állítom, hogy méretpontosabban sikerül majd legömbölyíteni. Ha két napig tart, akkor addig. :)

nvnshmpmn

Svejk!
Meg tudnád mondani, mivel van ráragasztva a lécre a textilbakelit?

keri

Ez váltóba való pozicionálló rúd. Simsonnak is ilyesmi van, és az olyan trágya anyagból van, olyan trehány pontossággal, hogy ha betonvasat befog fúrógépbe és reszelővel ránézésre megmunkálja is jobb minőséget tud produkálni mint a kisipari, mégis működik.
És nincs életveszélyben ha elromlik, csak nehéz váltani, vagy kidobja fokozatból.

keri

Egyébként meg Simsonokhoz, MZ-khez a fék alkatrészei is hasonlóan trehány minőségűek.
3 azaz három fékbowden szakadt el az első fékezéskor egymás után. Hol a feje szakad le, hol a bowdenházat húzta be a foglalatba, hol simán csak megnyúlt a bowden. Negyedikre csak azért nem, mert teherautó kézifék bowdenjéből csináltam magamnak fékbowdent.

iy567t72g

Hozzá lehet jutni. A vaterán  FO32 fúrógépet hirdetett az ember ez pedig ott volt a háttérben. Rá kérdeztem, azt mondta megy a "vasba". Picit fölé kínáltam a vasárnak és már hoztam is.

svejk

Az felújítotton talán "Hermetic" volt,de az is lehet hogy Palmatex. Én LIDL-s kétkomponensűvel ragasztottam fel, előtte felérdesítettem a ragasztandó felületeket.

5z7aew5x

Na itt a gyors cserés késtartó amit közben megtaláltam. [#vigyor2]
https://picasaweb.google.com/116287282384591572155/GepalkatreszekDoksik#5704559148363054914" TARGET=_fnew>Gyors cserés késtartó

000000000

Igazi alkalmi vétel.