Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

iy567t72g

Valóban az, de ha valaki figyel kilehet hasonlót fogni.Eddig vettem 4db EAN-t és egyikért sem adtam 100 ezernél többet és mind használható. No nem repülőgép alkatrész gyártásra .:-))

RogerCo

?? lehet azokon is repülőgép alkatrészt csinálni.. Pl a budi ajtó zsanérját...[#hehe]

Révész Richárd

Urak!
Hogy tudom kiszámolni, hogy milyen fogaskerekeket kell felrakni az esztergára Pl 1mm-es emelkedéshez?
Ami adott:vezérorsó emelkedés 6,35mm
          a főorsóról a lehajtás 1:1-ben jön le
          1 villa van amire fogaskereket lehet rakni.

Remélem érthető a kérdésem.

000000000

Révész Richárd

Köszönöm.
Már csak meg kell várnom,hogy lejöjjön.

000000000

Mivel a főorsóról a lehajtás 1:1 a vezérorsó menetemelkedésének és a vágandó menet méretének aránya egyezzen a hajtó és hajtott fogaskerék fogainak arányával.Jelen esetben 20 fogú a hajtó és 127 fogú a hajtott fogaskerék 1 mm menetemelkedéshez.

000000000

Persze ha van Nortonszekrény akkor előbb az abban levő fogaskerekek  egyenkénti bekapcsolásával mérni kell az elmozdulást.Nálam legalábbis 1 cserekerékpárral 6db metrikus menet vágható igaz a Norton 11 fokozatú.

Révész Richárd

Ez a gép olyan régi, hogy örülök ha 1-2 fajta menetet tudok vele vágni.:)
Csak egy lakatanya van semmi más.

000000000

A  lehajtótengelyen van fogaskerék ami hajtana vagy üres,az ollón levő fogaskerék nem számít bele az arányszámításba csak a hajtó és ezek szerint a vezérorsón levő fogaskerék.Negyedóra számolás arra a pár menetre hogy milyen kerekeket kell feltenni.Addig számolgatni az arányokat hogy egész fogszám jöjjön ki.

Révész Richárd

Köszönöm Neked is.
Vbodi linkje nagyot segített rajtam.

6rk75uezn

Sziasztok,Valahonnan én is töltögettem pdf-eket.Volt vagy 20db,mint az esztergálás alapjairól és egyes gépek adatairól szólt.Nem találom sehol,valaki be tudná linkelni?Ebbe volt pl Meleghegyi józsef esztergákról cimű pdf-e is.Köszönöm.

RogerCo

nvnshmpmn

Kösz az infót.
Én is vettem valami kétkomponensűt, amire az van írva, hogy szinte az összes műanyagot ragasztja, csak abban nem vagyok biztos, hogy a vashoz is odaragad-e? Nem a gépemet akarom ragasztani, csak úgy általánosan érdeklődtem.[#worship]

vjanos

Na egy ilyenre fáj az én fogam is :)

svejk

A "vashoz" szinte minden ragasztó jó.
A műanyagok a kényesebbek, a teflon és társai...