Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszi az infót! [#worship]

000000000

Ez az ólmos mennyivel jobban forgácsolható, mint az AlMgSi1?
Használsz valamelyikhez hűtést-kenést?

Varga László

Szerintem leslie esztergájában tej folyik így a műanyagokon kívül mindenhez hűtést használ.

000000000

y2u56a0cc

Lenne egy kérdésem.
Mi is ez pontosan?

Csuhás

Gyalu késtartó. Ez van a kos végén. Előre forgácsol, vissza kibillen. Fogást a szánrészével lehet venni.

gorbi

Gyalugép szerszámbefogó, függőleges fej.

y2u56a0cc

Kösz mindkettőtöknek.Régóta itt pihen,a mostani lomtalanitást megúszta.

000000000

Üdv mindenkinek! nagyon kezdő vagyok most szereztem egy kis műszerész esztergát és sajnos semmit nem tudok róla. Esetleg ha tennék fel képeket róla tudnátok-e segíteni? Milyen gyártmány ? alkatrészt hol lehet kapni hozzá? stb.

hostya

Lássuk a képeket!
De mielőtt felteszed, méretezd át 800x600 vagy 640x480 -ra.
A bélyeg, meg a poszter méretű képeket itt nem szeretjük. :)

4um5b65d

Nagyságrendi eltérés van a két anyag közt.
10mm fogásmélységet észre sem lehet venni a gépeden. (nem vicc)
Viszont mattabb fénye lesz mint az Si ötvözetnek, de nagyon jól polírozható az anyag.
Vizet mindkettőhöz használok, de az ólmos nagyon kevéssel is beéri.
Ha nem akarsz "vizelni" akkor nem okvetlenül szükséges, de jót tesz a késednek.  
És hogy Varga Laci is dobjon egy hátast: még a műanyagokat is szoktam hűteni bizonyos műveleteknél: fúrás, leszúrás, alakos felületek.

000000000

Kösz a tanácsot!

000000000

Sajnos nem sikerült mert elég sötét van a  műhelyemben holnap reggel azzal kezdem és felteszem a képeket. Nem mai gyártmány az tuti mert még egészen kis gyerek voltam mikor a szomszédom már ezen esztergálta a csapágyházakat. De sajnos a menetmetszéshez a fogaskerék nagyon elkopott és át ugrál. az előtolásé viszont még használható lenne de nagyon puha anyagból készült és kis használat után is szemmel látható a kopás. Tehát olyan fogaskerekek kellenének csak ahhoz tudnom kell a pontos típusát a gépnek. Bízok benne hogy vannak itt a fórumon olyan emberkék akik esetleg ismerik ezt a géptípust. Holnap reggel küldöm a képeket és előre is köszönöm segítségeteket.

Varga László

3p8br678u

Ez egy gyalu gépnek az állitható késtartója.