Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A kalcidúr az egy adalék ami a betonhoz adagolva annak belső hőjét emeli meg ezáltal o fok alatt is lehet betonozni.Nyáron is lehet de minek ettől nem lesz erősebb a beton csak a fokozott hőtermelés miatt fennáll a beton kiszáradása ami annak károsodását okozza.Az ilyen anyaggal kevert betonoknál fontos a nedvesentartás illetve a takarása fagy esetén.

4um5b65d

Akkor Te tényleg ügyes vagy.. :)

4um5b65d

Régebben többen kérdezték az E2N esetleg E3N (nem tudom melyik) gépekhez rendszeresített gömbesztergáló működését.
Pont belefutottam egybe a You-tube-on.
http://www.youtube.com/watch?v=h9QjSSuTnuM&feature=related" TARGET=_fnew>ITT

vjanos

Egy csigakerék, aminek az oldalán eltoligálható  az a forgáspont?

000000000

Gondolom ez csak egyfajta gömbhöz való hacsak az excentercsap nem állítható  kisebb löketre mondjuk egy T núton.

vjanos

Látszik egy nút 6 és 17 sec körül...

000000000

Abból gondoltam rá mert négyzetes a csap vége kulccsal egyszerűen állítható ügyes ötletes szerkezet.

4um5b65d

Állítható a szerkezet 25-ös rádiuszig.

nvnshmpmn

Hát igen, hívják ezeket sokféleképp.

nvnshmpmn

Nekem is éppen ilyen van. Persze így tekergetni igazán nem nagy kunszt. Viszont, ha egy adott helyre kell pontosan odavarázsolni egy gömböt, az már más. Ott is legyen, ahová szeretnénk, meg akkora is legyen. Ez a nehézség benne. Állítólag egyszer kell rájönni a használatára, utána már könnyen megy.[#vigyor2]

nvnshmpmn

Ha jól sikerül a betonod, akkor a teljes száradás után műgyantával átsimíthatod még. Akkor aztán szép, sima és kopásálló is lesz az asztallapod. Mint amit a mélygarázsokban kennek a betonra, olyanra gondolok.

mxjj54gxi

Na ez az a szitu, amire tipikusan elmondható: egy kép (videó) többet ér ezer szónál.

nvnshmpmn

Te még nem gondolkodtál rajta, hogy kéne a keresztszán hátsó részére csinálni egy késtartót? Onnan kéne megpróbálni a leszúrást a kis gépen. Lehet, hogy akkor nem rezonálna be olyan könnyen.
Nekem az volt még a tervem vele, hogy veszek rá egy hasonló teljesítményű, de háromfázisú motort, meg egy frekvenciaváltót. Persze használtat. Akkor ezek a béna kezelő-kapcsoló gombok nem játszanának szerepet. Úgy nagyon jól lehetne használni a kisesztergát szerintem.

Sz.József

"Nekem az volt még a tervem vele, hogy veszek rá egy hasonló teljesítményű, de háromfázisú motort, meg egy frekvenciaváltót."

http://users.atw.hu/casyjozsi/FMD/index.html" TARGET=_fnew>Ilyenre gondoltál?

nvnshmpmn

Így bizony. Nem hiányzik róla a lendítő tömeg, hogy elhagytad a nehéz ékszíjtárcsákat?
Leszúrni tudsz vele? Nekem nagyon könnyen beremeg.
Úgy látszik, ezeknél a gépeknél kritérium, hogy a homok benne maradjon itt-ott[#nyes]. Nálam már eleve folyt az olaj a főorsó házból, így első dolgom volt szétszedni. Volt ott belül is bőven a homokból.