Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Egyszer úgy kipróbálnék egy ilyen kis gépet. :)
Vinnék egy 4 KW-os motort , direkthajtással a főorsóra, aztán egy méretes fogással leamortizálnám az egészet. :)

nvnshmpmn

Na már hogyne[#ejnye1]
A hatalmas indító nyomatéktól dobna egy hátast, aztán jól ráesne az egész a lábadra.[#nyes]

nvnshmpmn

Csak jelezném, 200 kg asztallal együtt![#vigyor2]

vjanos

Igen, csak ha magában az állványban lesz egy kis csavarodás - márpedig lesz :) - akkor megint nem vagyok sokkal előrébb...

Olyasmin agyaltam még, hogy zártszelvény keretre asztallapként feltenni két 100x8x25 cm-es beton útszegélykövet asztallapnak, és ahhoz csavarozni a gépet. A súlya biztos jól jönne...
Nyáron elhasználtam pár ilyen betonlapot egy akna lefedéséhez, egész szép felületűek, viszonylagosan síknak tűnnek.

vjanos

Olyan vaaagy.... :P :)
A múltkor egész büszke voltam, mikor egy fogásból levettem egy 20-as teleszkópszárat 14-re :D

nvnshmpmn

A hegesztésből adódóan biztos lesz csavarodás benne. Azt a két részt, ahova lecsavarozod, azt csavaros megoldással kellene rögzíteni a vázhoz, aztán mikor kész az asztal váza, akkor előbb beszintezni az asztalt, majd utána a csavarodást ki lehetne egyenlíteni a felfogó részek billentésével, beállításával. Valami ilyesmit én is megejtettem ennél az asztalnál, ha jól emlékszem.

HJózsi

Ez bizony gyenge asztal, onnan tudom, hogy nekem van és épp a ceruzahegyező eszterga van rajta ( az alatt még nem rogy össze :D ) ... gyorsan elfelejteni és zártszelvényből hegeszteni!
Asztal lapnak is jobb lenne egy kazán lemez, ha esztergát akarsz rátenni, sokat segítene a merevségen...

nvnshmpmn

Jól jön az ilyen kisebb gép is néha. Kitörik a ceruza hegye mondjuk, akkor nem kell beindítani a hatalmas teljesítményű E2N-t, ezzel ki lehet hegyezni viszonylag hamar.[#heureka]

nvnshmpmn

Az már igaz. Mondjuk egy ötös vastagságú lemez príma lenne a tetejére.

nvnshmpmn

Ha már beton, akkor már inkább úgy kéne, hogy a tetejét az asztalnak éllel felfelé fordított szögvasból megcsinálni, belehegeszteni síkhálót, amit a betonba tesznek, aztán esztrichbetonnal gyönyörűen kibetonozni. Akkor egybe is van, sík is lehetne, a súlya is meglenne neki.

vjanos

Csak messze még a tavasz, amikor nem fagy meg a friss beton... :S

mxjj54gxi

Használj Calcidurt!

Olyan remek, tömör, bazierős betonod lesz......

4um5b65d

Hűha, akkor jól belecsaptál a lovak közé. :)
Nem véletlenül mutogatom, hogy mekkora fogás is az az akkora fogás.
Hirtelen most nem is tudom milyen géped van.  
Egyszer már össze kellene írni, hogy kinek mi van otthon, mert állandóan belezavarodom.
Azt hiszem nyitok is egy XLS file-t ahová mindenki beírogatná a dolgait. Mechanikusokat is meg CNC-ket.

4um5b65d

Az bazierősíti is a betont, vagy csak fagyállósítja a kötésig?
Magyarán nyáron is bazierősíti ?

vjanos

Olyasmi közepes (9"x20") kínai, mint amit Ati hirdet az adokveszekben.
Csak ez ződ, és Ferm FMD500-nak hívják :)